1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live GOLD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez YourDestiny, Styczeń 20, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. YourDestiny

    YourDestiny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powiedzmy, że zakupiłem Xbox Live GOLD ze sklepu, i otrzymałem 25 cyfrowy kod, co z nim zrobić ? gdzie go wpisać aby uaktywnić Premium ? na stronie xboxa czy w samej konsoli gdzieś ?
    Proszę o pomoc, ( muszę wiedzieć zanim to kupię )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nitro

    Nitro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów!
    Podłączyć xbox'a do internetu. Potem wciskasz Xbox Guide ten srodkowy na padzie i przewijasz na Lewą stronę. Powinno tam być wpisz kod czy jakoś tak. I tam wpisujesz swój kod
     
  4. Makiavelli

    Makiavelli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W głównym menu tam jest konto live czy jakoś tak i tam możesz kupić bezpośrednio od Microsoftu albo przepisać kod ze zdrapki.
     
  5. YourDestiny

    YourDestiny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki wielkie, ale proszę powiedz jeszcze czy muszę podłączać kablem ? nie mg po prostu ściągać internetu z routera, bo router mam dosyć daleko i nie wiem czy mogę przeciągnąć kabel...

    Makiavelli mieszkam w Anglii więc jeśli kupie to z lokalnego sklepu z grami
     
  6. martins20

    martins20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zależy jaką masz wersję xbox. Jezeli slim możesz podłączyć przez wi-fi bez problemu. Jezeli starsze to tylko kablem lub kupić odbiornik wi-fi pozdrawiam
     
  7. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    A masz stara czy nową wersję xbox'a(slim). Jak nową to nie ma problemu bo ma wbudowane wi-fi jak starą to albo kabel albo dokupienie adaptera wi-fi.
     
  8. YourDestiny

    YourDestiny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Slim 4GB (Arcade) - taką mam

    Jeśli jest opcja przez wi-fi powiedzcie gdzie wejść aby to zrobić, xboxa mam od niedawna więc wolę spytać na forum niż samemu się męczyć

    Ponawiam prośbę o pomoc z tym całym wi-fi
     
  9. triplex

    triplex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    włączasz slima ,Moja konsola -->ustawienia systemu-->ustawienia sieciowe-->sieci bezprzewodowe

    znajdujesz swoją sieć ,wpisujesz "klucz" i powinno śmigać.
     
  10. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tylko musisz mieć router z wi-fi :D
     
  11. Bartush

    Bartush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    Każdy router jest Wi-Fi ^^

    Jeśli nie ma wifi, a sam rozdzielacz sygnału, to nie jest router, tylko switch.
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No takich bzdur to ja jeszcze nigdy nie słyszałem, juz lepiej nic nie pisz tylko grzecznie poczytaj czym rozni sie router od switcha
     
  13. Bartush

    Bartush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    To w takim razie oświeć mnie, bo może zastosowałem za duży skrót myślowy dla Ciebie.

    Tu i tu dzielisz łącze. Switch służy głównie do rozdzielenia łącza i rozróżniania komputerów w sieci domowej, w routerze oprócz tej opcji masz wifi, dodatkowe blokowania portów, zabezpieczenia itp. Przy użytkowaniu domowym większych zmian nie uświadczyłem ^
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Router wcale nie musi miec wifi bo pierwsze routery byly w latach sześćdziesiątych, a wtedy o czyms takim jak wifi nie myślano, router przydziela adresy wew sieci, posiada firewall, nat, DHCP itd. a switch to nic innego jak przelacznik (z ang. switch) sygnalu sieciowego najtańsze switche rozdzielaj tylko sygnal sieciowy ktory moze miec lub i nie internet, switch'e z panelem administracyjnym umożliwiają np ograniczenie predkosci na danym porcie ale nigdy switch nie przydzieli ci adresu ip ani nie stworzy sieci

    Router to urzadzenie przekształcające sygnal z jednego na drugi np modem + switch = router i kazdy router juz ma w sobie jeden switch
    O różnicach tych urządzen na poziomie warstw ISO/OSI nie bede pisal bo to juz nie dla laikow

    Switch nigdy nie rozróżni komputerów w sieci bo on tylko rozdziela sygnal
     
  15. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    167
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Porozmawiajcie sobie na pw o tym, co to jest router, jak tak Was to interesuje.
    Z tego co wiem, nie o to pytał autor tematu...
     
  16. YourDestiny

    YourDestiny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja już wszystko wiem, temat do zamknięcia.
    Ale proszę każdego o jakąkolwiek pomoc w moim innym temacie "region"
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum