1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX-Live jak uzyskać dostęp i podłaczyć kosnolę do neta???

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez korni93, Czerwiec 8, 2010.

  1. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam .od kupienia konsoli mam nie zwyciężony problem i chce się wszystkigo o tym dowiedzieć ..chodzi mianowicie o to jak podłączyć mam konsole do interentu..to zabawne ze MS ma płatny internet a przy tym tworzy tyle problemów przy podłączeniu..otóż mam internet kablowy z miejsckiej firmy wielo krotnie czytalem w google i próbowałem podłączać do xboxa neta le bez skutku wpisywałem ręcznie adresy IP maski itp ale nic..wyczytałem że potrzebny jest mi router bo bez tego ani rusz ale router to wydatek około 100zł a że nie miałem na wydanie od reki takiej kwoty przestałem się tym interesować..teraz jest wiele gier do któych chciał bym coś pościągać czy tez na kosnole coś pościągać mieć łatwy dostęp do wszystkiego po prostu.Wytłumaczcie więc mi jak mam podłączyć xboxa do neta bo roouter to nie jedyny problem..podobno trzeba jeszcze latać do właściciela firmy by udostępnił IP czy rzeczywiście podłaczenie urzadzenia do neta potrzebuje tylu akcji?? powiedzcie jak naj lepiej umiecie w jaki sposób najprościej i najtaniej uzyskać dostęp do interetu kupić potem konto na allegro i cieszyć sie netem?:)
    dodam ze mam kosnolę przerobioną i nie wiem czy gdybym miał orginalną grę mógłbym grać przez neta
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Jak masz własny router to wpinasz kabel do routera, zakłądam że masz ustawiony serwer dhcp na przydzielanie adresów i po kłopocie, powinien przypisać Ci adres i dać dostęp do sieci, jak masz adres konfigurowany ręcznie to musisz podać odpowiednie adresy bramki, maski i DNS'ów. Jeżeli router należy do firmy która udostępnia Ci net, to mozliwe że jest MACfilter zrobiony, i musisz zadzwonić do operatora żeby mac'a sieciówki w twojej konsoli dodał do systemu, aczkolwiek zazwyczaj jest to tak płatne jak kolejne stanowisko, czy li kolejny abonament musisz płacić, lub jego część, zależy jaka jest polityka firmy. Ewentualnie jak coś możesz udostępnić net dla konsoli z PC , o czym jest kilka art'ów na forum.
     
  4. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    właśnie routera nie mam..ani od firmy ani swojego..nie wiem jak z tym IP wiem że IP mam stałe oczywiście moze zmienić je tylko dystrybutor.Więc gdybym kupił router nie musiał bym ganiać po firmach?
    a jak z tym PC czy jest to opcja różniąca się??oczywiście mam jeden kabel od neta więc nawet jeżeli miał bym router to musiał bym wybierać między PC a konsolą..pozostaje mi chyba tylko udostęnić przez PC zaraz poszukam jak to zrobić ;)
    Edit-czy to ten poradnik?http://xboxforum.pl/online-xbl-f165...trady-radiowki-bez-uzycia-routera-1136.html??
     
  5. vitos255

    vitos255 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przez PC Się nie da!!!
    A jeśli ci nie chce wyszukać IP To pogrzeb w cmd'ach windowsa i odblokuj.
     
  6. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i jak ty mi pomogłeś przecież ja nawet nie wiem o co tobie chodzi.jak to sie nie da??przecież można podłaczyć kosnole do pc..zresztą po co gumis miał by pisać że sie da skoro sie nie da?i jak to nie chce mis ie?mi sie chce tylko nie wiem jak i nie chce wydawać 100zł na router po to zeby xbox miał internet..tak trudno na spokojnie napisać ;>
     
  7. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To wytłumaczy mi ktoś w jaki sposób mam podpiać X'a do internetu?najlpeiej jak najmniejszym kosztem
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    poszukac na forum tematu ktory nazywa sie mniej wiecej tak - podalczenie internetu bez uzycia routera
     
  9. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  10. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    odpisał by ktoś czy mam kupowac router czy moge podłączyć bez routera i mam kupić tylko kabel..
     
  11. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    ile będziesz grał na xboxie? jeśli więcej niż godzina dziennie to kupuj router bo wydasz krocie na prąd a teraz jest szczególnie drogi.Możesz kupić sobie najtańszy router jaki masz byle by miał funkcję klonowania "maca" i udostępniania portów.

    pozdrawiam
     
  12. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @vitos255 - kolego ogarnij się, bo znowu dzień zaczynam od polewki.

    Do autora.
    Na kompie wejdz w cmd (win+r, następnie wpisujesz w okienko cmd i zatwierdzasz enter), wpisujesz ipconfig/all, wyskoczy ci konfiguracja karty sieciowej
    Przepisz na kartkę adres fizyczny karty sieciowej - jeśli masz kilka kart to przepisujesz tej przy której jest adres ip od twojego dostawcy.

    Następnie odpinasz kabelek od kompa i podpinasz do xboxa. Wchodzisz w ustawienia sieci w xboxie (ustawienia systemu -> ustawienia sieci -> skonfiguruj siec -> ustawienia dodatkowe -> ustawienia zaawansowane -> alternatywny adres mac.) po przepisaniu adresu z kartki (z tego co się orientuje to bez kresek, czyli same literki i cyfry - pamiętaj ze w aresie nie ma literki o jest tylko cyfra 0), najlepiej jak wszystko pozatwierdzasz i przeprowadzisz test połączenia.
     
  13. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Promi dzięki wielkie zaraz sie zabieram i zobacze co i jak ;) pzdr
     
  14. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no własnie sprawdziłem i owszem mam połączenie ale gdy jest stan
    Internet-sprawdzanie to po chwili wyskakuje problem "wprowadzony serwr DNS nie zamienił nazwy serwerów usługi livw i witryny xbox.com"
    czyli co?muszęw pisać serwer DNS w ustawieniach?:)
     
  15. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    w dnsie wpis taki adres 8.8.8.8

    to jest dns googli.
     
  16. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ojj juz byś powiedział do końca.I co mi z google?..zapisałem swoje dwa adresy DNS które miałem w CMD i wpisywałem je na różne konfiguracje a żadna nie była dobra w google siedziałem długo ale dopiero jak ty mi napisałeś udało mi si wgl połaczyc z siecią więc nie zawsze google to lek na wszystko :)
    wiec z kąd wpisać ten DNS i gdzie? bo mam ich kilka
    Edit-mam na kompie trzy adresy DNS..są serwery DNS i podane są dwa więc tn z góry podaje w "podstawowy serwer DNS" a ten nizej w "zapasowy serwer DNS"-nie działa wyskakuje błąd mam jeszcze ten ostatni i znim też próbowałem ale nic z tego..
     
  17. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W podstawowy dns wpisz to co sobie przepisałeś z cmd, albo ten adres 8.8.8.8

    Zle mnie zrozumiałeś z google, ten dns 8.8.8.8 to jest dns googli (oni są jego właścicielami) :)

    Nie kazałem ci szukac w google :D

    Ok to napisz (tu) wszystko to co przepisałeś z cmd, nie ma tam zadnych tajnych danych :p
     
  18. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a widzisz odebrałem to jako jaja ;> głupotą było by pomagać a potem wyjechać szukaj w google ale rózne typy z neostrady sie kręcą wiec wiesz :)
    dobra mam screena zaznaczyłem ci wszystkie adresy DNS sa ich 3..dwa podane w jednym szeregu a ten tzreci oddzielnie ..w xboxie trzeba podać dwa ..podstawowy ii zapasowy

    Imageshack - beztytuuqc.jpg screen

    więc jak poukładać te DNsy i jak wpiszę 8.8.8.8. to któy DNS ma być tym zapasowym ? ;p dzięki za zainteresowanie i pomoc przy okazji czekam na odp
     
  19. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok w konsoli powinieneś mieć następujące ustawienia:
    Adres ip z dhcp lub: IP 192.168.1.100, maska 255.255.255.0, brama 192.168.1.1, dns 192.168.1.50

    i najważniejsze adres fizyczny (mac) 001d7dd1b92b

    Powinno być ok, będzie jednak nat umiarkowany - będzie działać :)
     
  20. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzięki po meczu sprawdzę i napisze co i jak ;) pozdro serdeczne
     
  21. korni93

    korni93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam wznawiam temat gdyż nie udało się mi podłączyć kosnoli z netem..problem w tym że mam hasło stałe do sieci na komputerze..gdy podłaczam do Xboxa neta i wpisuje hasło użytkownika itp to wyskakuje mi problem z IP .Ustawienia podstawowe mam ustawione AUTOMATYCZNE a dodatkowych mam ustawione własnie Hasło itd + MAC
    pytam się więc czy mogę się jakoś połączyć bez routera bo wcześniej łączyłem się z interetem ale w drugiej fazie łaczenia wysakiwał bład o serwerze DNS oczywiście wtedy miałem ustawienia podstawowe ręczne czyli IP itd swoje..jednak musiałem wpisać hasło a gdy wpisze hasło to z ustawieniami ręcznymi również się nie łączy..co więc na to poradzić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum