1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX Live! + LiveBox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez slawek4129, Grudzień 28, 2009.

  1. slawek4129

    slawek4129 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    Mam problem z pełnym połączeniem się w usługi XBOX LIVE. Wszystko działa (Wykrywanie sieci, połączenia,itd.) jednak gdy sprawdza mi połączenie internetu z XBOX LIVE "wywala" mi błąd z NAT'em --> pisze że mam Umiarkowane (czy coś podobnego). W każdym razie:
    1.Mam liveboxa
    2.Godzianmi czytałem jak to ustawić ale nie mogę. Wpisuję (na 192.168.1.1/Serwery LAN/ Dodaj) odpowiednie porty (88,3704) jako UDP TPC na ip podane w XBOXie ... i nie działa.. probowałem na ip komputera ktory udostepnia internet .. tez nie dziala. Probwalem bez UDP, bez TPC .. nie działa ?

    Czy ma ktoś liveboxa i udostepnionego przez niego internet na XBOX'a ? I wie jak dodać te przekierowania portów ?

    Z góry dziekuję za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ringus

    Ringus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dalewo
    Podłączyłem ethernetem do LiveBoxa włączyłem aby ustawiło się automatycznie i działało. Nic nie zmieniałem.
     
  4. Michciollek

    Michciollek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Nie wiem dokładnie bo ja mam po prostu neta na kablu ale o ile mi wiadomo neostrade trzeba podłączyć przez kompa poszukaj w Google albo na forum
     
  5. slawek4129

    slawek4129 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Własnie mam wszystko podpiete jak trzeba tlyko nie wiem jak w Liveboxie przekierowania ustawic .. bo robie tak jak pisza ale nie działa ;/
     
  6. Mil.

    Mil. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Dość dziwne.
    Ja mam livebox'a i bez problemu gram na Xbox Live.
    Mam podpięty zwykły kabel sieciowy do 'x' w ostatnie wejście na Liveboxie.
    Nic nie musiałem zmieniać, wszystko śmiga.
     
  7. slawek4129

    slawek4129 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mil znaczy ja mam troche inaczej.

    Mam 1. komputer ktory jest bezp. podpiety do LiveBoxa
    Laptop laczy sie przez WiFi z tym LiveBoxem, a do niego (laptopa) kablem Ethernet lacze Xboxa :)

    Pozdrawia,
     
  8. Fennixs

    Fennixs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2009
    Posty:
    289
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    Ja mam liveboxa i podłączam normalnie i mi działa (niczego nie zmieniałem)
     
  9. slawek4129

    slawek4129 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Fennix ale podlaczasz Xboxa bezposrednio do liveboxa ? Czy moze (tak jak ja) do komputera ktory udosyepnia internet ...
     
  10. slawek4129

    slawek4129 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    WItam
    Zilustrowalem w miare dokladnie moj problem:

    [​IMG]

    Tutaj na stronie Liveboxa mam takie ustawienia --> xbox i xbox2 dotycza XBOX LIVE (podobno) wczesniej mialem tez na UDP ale nie dzialalo ... nie wiem co tu zmienic i jak ustawic:

    [​IMG]


    Pozdrawiam
     
  11. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam
    Jestem nowy na tym forum. Mam pytanie do slawek4129.
    Czy mógłbyś mi powiedzieć dokładnie jak połączyłeś xboxa z
    liveboxem poprzez laptopa? Ja długo szukałem sposobu na
    połączenie się z netem (próbowałem poprzez kabel ethernet
    do żółtego gniazda w liveboxie, ale przy próbie łączenia się
    z nim natychmiast wyskakiwało mi, że nie jest wpięty kabel).
    Też mam laptopa połączonego przez wi-fi z liveboxem i
    spróbowałem przez ethernet z x'a do laptopa. Przy
    próbie testu połączenia wyświetla się info, że nie
    może pobrać adresu IP, a gdy wchodze w ustawienia
    sieci to numer IP jest widoczny, wyłączyłem zaporę
    systemu windows, ale dalej stoje w miejscu, dzięki
    za odpowiedź i pozdrawiam.


    edit: już nie ważne, udało mi się podłączyć x'a bezpośrednio do liveboxa.
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    slawek4129 - 192.168.0.2 to adres xboxsa czy peceta??

    jak xboxsa to usatw tam adres ale peceta

    pozatym wylacz firewale w windowsie i antyvirusie jak masz

    jakbys nie dał sobie rady pisz do mnie na priv
     
  13. microice

    microice Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam też mam problem z liveboxem mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to skonfigurować.
    i czy da się jakos bez kompa
     
  14. kamil123l

    kamil123l Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kutno
    ja mam slima i przez WI-FI normalnie sie łącze i gram :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum