1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live nagle przestał działać

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Zortillo, Sierpień 2, 2011.

  1. Zortillo

    Zortillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak jak w temacie. Obraził się czy co :(
    Jeszcze wczoraj w nocy działało wszystko elegancko a dziś przychodzę i koło 14.00 nie chce mi się połączyć na żadnym koncie.
    Jak sprawdzam połączenie to pisze żebym sprawdził czy kabel jest podłączony.
    Ktoś też tak dziś ma ? Jakieś sugestie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    może to być problem z dostawcą lub wejścia. Sprawdź też na innym kablu.
     
  4. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    Wejdz w ustawienia sieci i zrob test. Dowiesz sie czy to wina kabla.

    Wyslano z Android Taptalk Pro
     
  5. Zortillo

    Zortillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wątpię żeby to była wina kabla bo mam go własnie podłączonego do kompa i do was piszę. Używam jednego kabla do x'a i komputera. No i jak widać kabel jest w porządku.
     
  6. Shanga

    Shanga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    jesli byla burza to prawdopodobnie poszlo ci cos w konsoli tez tak mialem jesli sie nie myle karta sieciowa nie wiem jak to jest z tym banem czy wyskakuje komunikat ze konsola zostala zbanowana czy nie
     
  7. Zortillo

    Zortillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    burzy nie było a bana nie mam za co dostać bo wszystko mam legalne :(
     
  8. Shanga

    Shanga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    wcale nie musiala byc blisko wystarczy skok napiecia i moze sie zrypac najlepiej idz do serwisu jak masz blisko zaplacisz kilka dych i ci sprawdza chyba jakies 30 zl sprawdzenie a jak karta sieciowa to jakies 200 zl
     
  9. Shanga

    Shanga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    jesli z kablem jest wszystko ok to mozliwe tez ze przy gniezdzie sie cos odlutowalo skoro jedziesz na jednym kablu w kazdym badz razie jesli kabel dobry to czeka cie tylko serwis
     
  10. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja z tym serwisem bym się tak nie wyrywał. Mój przypadek był chyba podobny do twojego. Udostępniałem połączenie sieciowe do xboxa i drugiego PC. Nagle przestało działać. Mimo wielu prób rozwiązania problemu, dalej nic. Możliwe, że dostawca internetu poblokował jakieś porty, albo zrobił coś, żeby nie dzielić łącza (jeśli w ogóle ma taką władzę). Dostałem od nich router i wszystko zaczęło działać, tak jak wcześniej.
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdź czy masz odblokowane porty :)
     
  12. Zortillo

    Zortillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak to sprawdzić na własną ręke ? bo jak kiedyś dzowniłem do dialogu i chciałem sprawdzić czy porty są poblokowane to kazali mi odłaczyć router i w wierszu poleceń komendy wpisywac. zrezygnowałem bo w cholere rąbania z przestawianiem kompa bym miał bo router jest w innym pokoju.
     
  13. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Zawołać kogoś kto się zna...
     
Wczytywanie...

Poleć forum