1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live nie czyta ip

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xavii, Grudzień 4, 2010.

  1. Xavii

    Xavii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączam kabel Ethernetowy. Biore testuj siec. I po chwili wyskakuje blad ze nie moze ustalic ip. (wszysko mam automatycznie). Dostawca neta: Dolsat Sp. z o.o.


    Pomoze ktos o co biega??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  4. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gdzie ten kabel podłączasz?
    Piszcie ludzie jak najwięcej szczegółów, wtedy da się pomóc.
     
  5. Xavii

    Xavii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do xboxa z tyłu

    xbox kupiony wczoraj nowy
     
  6. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    podłączałes kompa pod tego neta już-czytałem ze dolsat tp śći..wo
     
  7. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Okej, to jeden koniec kabla, a drugi? :D
     
  8. Xavii

    Xavii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w kompie net dziala eleganco i nie jest wcale zzadnym scier.. mam go ok6 lat i jestem zadowolony

    a przy xboxie tylko jakos ip xbox nie ustala


    2. jest podlaczony do sieci głownej w bloku
     
  9. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    na pisz czy masz jakiś sprzęt jeżeli go dostałeś od odstawcy
     
  10. Xavii

    Xavii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dostawca tylko kabel mi poprowadzil do mieszkania

    takto nic wiecej nie mam
     
  11. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  12. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    to kontaktuj sie z dostawcą ,bedzie konieczne podanie adresu mac konsoli aby go wpisał w router bramy sieciowej i bedzie git mam pytanie -masz stałe ip
     
  13. Xavii

    Xavii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ide sprawdzic ta metode
     
  14. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Albo chodzi ci o to ze konsola nie moze ustawic sobie IP, a wlasciwie serwer DHCP nie moze jej przydzielic IP.
    Mozesz miec tak ze masz przyblokowany dostep do sieci dla konkretnego adresu MAC (sprzetowy adres karty sieciowej) i net dziala ci np z komputerem, ale z konsola juz nie.

    Albo moze chocic ci o to ze wyskoczyl ci taki komunikat bo nie masz ustawionego serwera DNS. Konsola nie moze zamienic nazwy hosta na adres IP i nie moze znalesc serwera Live.
    Albo ustaw wszystko na DHCP, serwer DNS powinien ustawic sie automatycznie, albo jesli wpisywales ustawienia recznie, to dopisz tez adres serwera DNS.
     
  15. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  16. pnwelo

    pnwelo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TarnĂłw, Poland
    ja tez miałem z tym problem, musisz zadzwonić do swojego dostawcy że odblokowali ci maca... tzn. dzwonisz że net na xboxie ci nie działa, i oni odblokowywują....
     
  17. mikuniek

    mikuniek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze wpisz recznie w ustawieniach, albo - getting started :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum