1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live - Nie mogę stworzyć konta

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Tieu, Maj 7, 2010.

  1. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Witam. Wszystko robię dobrze, wg instrukcji.. Jednak po wpisaniu użytkownika, sprawdzeniu poprawności, wyskakuje błąd przy próbie połączenia z Xbox Live - Kod błędu - 80150027... Gdy chcę przywrócić Game Tag ( zrobiłem sobie na Xbox.com konto ) wyskakuje to samo, tylko inny kod.

    Ustawienia Regionalne - UK.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    myślę zbanowanie konto.
     
  4. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Źle myślisz, xboxa mam od 2 dni :). ORYGINALNY SOFT...
     
  5. lozo55

    lozo55 Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    259
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sulecin, Poland
    w twoim xboxie jest bomba

    btw musisz skonfigurować polonczenie z netem w xboxie, ale ze wiem tylko co , a nie wiem jak, dalej sie nie rozpisze
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    a podłączyłeś xboxa do internetu? jak tak to w jaki sposób ?
     
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Suchar straszny, żart Ci nie wyszedł.



    Chyba muszę podłączyć xboxa do internetu, żeby sprawdzić poprawność nicku...


    Podłączyłem go kablem DSL, net - Dialog. (Nazwa użytkownika + hasło, bezpośrednio podpięty - Modem > konsola).
     
  8. lozo55

    lozo55 Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    259
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sulecin, Poland
    nie ważne ... :rolleyes:
     
  9. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    A jak wygląda testowanie połaczenia z internetem?Dość ekstremalny przypadek widzę żeby ktoś bezpośrednio podłączał do modemu dsl. Napisz coś wiecej na temat połączenia i ustawień w samej konsoli oraz opisz jka wygląda przez konsole testowanie połączenia z netem.

    Pozdrawiam
     
  10. vegansx360

    vegansx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...halo all...nie moge stworzyc konta live ...komunikat usluga nie jest dostepna???? czy moge prosic o wyjasnienie...probowane bylo z roznych email yahoo...gmail....????
     
  11. Quba18

    Quba18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Spróbuj zarejestrować się na jakiś kraj gdzie oficjalnie jest XBL np. UK czy USA, bo pewnie podawałeś polski adres.
     
  12. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    @#chmuri

    Podłączam bezpośrednio z modemu, przez to, że routera nie mam, a na 14 dni nie opłaca się kupować (bo konsolkę przerobie).

    Ustawienia Regionalne - USA / UK ( próbowałem oba )
    Adres IP automatycznie (zresztą wszystko pod tą zakładką jest bez zmian), nazwa użytkownika ta co mam na kompie, hasło też.

    Test przebiega dobrze, Xbox łączy się z siecią następnie z internetem, a potem z xbox live.
     
  13. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Trzeba się zarejestrować na UK/US, ale trzeba najpierw zmienić ustawienia regionalne konsoli na UK/US. Gdzie dokładnie nie wiem, nie mam (jeszcze :p) konsoli.
     
  14. Mickaye

    Mickaye Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Też mam problem ze zrobieniem konta. Nie jest to moja pierwsza konsola więc już wiem co i jak. Robię wszystko tak samo jak robiłem za pierwszym razem. Ale zawsze wyskakuje błąd i komunikat żebym spróbował ponownie bo usługa nie jest dostępna. Próbowałem na UK jak i na US. Podłączam kablem M$ (który był dołączony do konsoli) do livebox TP. Wszystko działa tylko kiedy tworzy GT to wyskakuje ten błąd. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić?
     
  15. SweetSmoq :>

    SweetSmoq :> Banned

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Leszno/Słubice
    Po prostuje zmień region i język konsoli i będzie działać :)
     
  16. cinek926

    cinek926 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Juz jest OK. :p sorki za kłopot .
     
  17. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    I jakoś rozwiązałeś te problem?Bo u mnie to samo ;/ błąd 80150027 Stary GT da się odzyskać,ale wolę zrobić sobie nowy.
     
  18. Matexxl

    Matexxl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Polaczenie

    Ja podłączyłem do ruter przez kabel do Xboxa 360 i testowałem to mam Xbox 360-Siec-Internet-XBOX Live takie mam połączenie i świeci sie na zielono i mam tez taki sam problem gdy wybieram tag to mi wyskakuje błąd 80150010 Proszę o pomoc! A i zminilem juz dawno kraj na UK Proszę o pomoc
     
  19. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań

    Eeeeee. Bezposrednio przez modem nie połaczysz się z netem w konsoli . Musisz zakupić ruter najlepiej z wbudowanym modemem ADSL .
     
  20. Maives8

    Maives8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najlepiej router i kabel prosty.I wtedy bez problemu.
     
  21. bartek1980

    bartek1980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Ja jestem połączony bezpośrednio z modemu kablem ethernet i wszystko działa, bez routera który konieczny nie jest.
     
Wczytywanie...

Poleć forum