1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live nie może się połączyć po zmianie routera

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Jarszo, Wrzesień 7, 2013.

  1. Jarszo

    Jarszo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Dzisiaj musiałem zakupić nowy router: TP-Link TD-W8970, bo poprzedni mi się spalił.
    Kilka dni temu podłączyłem konsolę tym samym kablem sieciowym do starego routera - wszystko działało normalnie, odpalałem przeglądarkę na konsoli itp.
    Dzisiaj tym samym kablem, po zmianie routera - konsola nie chce się łączyć do XLive.

    Mam najnowszy dash, kilka dni temu aktualka się zrobiła. Próbowałem odłączać router od prądu, konsolę, przywracać ustawienia domyślne na konsoli - Czasami podczas testu stanie już na pierwszym sprawdzaniu, czasami dochodzi i zacina sie az na xbox live... help me :c
    Xbox 360 premium.



    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a patrzyłeś jaki błąd?w więcej informacji pisze.
     
  4. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Stary masz DNS-y nie uzupelnione. Na takim w zyciu się nie polaczysz ....

    Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
     
  5. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Odblokowales odpowiednie porty?

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zobacz czy masz najnowszy soft do tego routera.
     
  7. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jeśli to nowy router, to sformatuj go do ustawień domyślnych (fabrycznych). Jeśli to nie pomoże, to poustawiaj wszystko na automatyczne uzyskiwanie IP, DNS itp. Zobacz, czy nie masz jakiś filtrów powłączanych.
     
  8. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najpierw to go trzeba ustawić żeby net był. I jak inne urządzenia podłączone działają to z xem powinno być też oki. I tam pisze czemu się nie łączy na dashu
     
  9. Jarszo

    Jarszo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Więc tak.
    Oczywiście net jest normalnie na wszystkich urządzeniach.
    Mam 2 xboxy. Jeden slim, przez wifi nie może się połączyć(z rgh) a drugi premium, biały nie może połączyć się z XLive, jak pokazałem w 1-szym poście.
    - Zaktualizowałem FW w routerze.

    Ustawienia w konsoli przywracane do domyślnych, czyściłem pamięć podręczną.
    Jeżeli chciałym te ustawienia z automatycznych na ręczne przestawić,to skąd wziąć dane ip, dane serwera dns żeby wpisać w konsolę?

    Oraz jakie porty ma xbox, aby ewentualnie spróbować odblokować w routerze?
     
  10. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    porty odblokuj 53,80,1863,3074. O ile ci na xboxie pisze ,że problem z portami. W zakladce dhcp seting masz jakie router przydziela ip .Od ilu do ilu ja mam na np 192.168.0.100 do 192.168.0.199 .
    Ip prywatne masz?
     
    1 osoba to lubi.
  11. Jarszo

    Jarszo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie, mam zmienne IP - mam Netie na liniach TP.

    Kiedy zmienię router na stary, to normalnie xboxy się łączą. Czyli będzie to kwestia dobrania dobrych ustawień na routerze...
     
  12. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak netia to wyłacz firewall na routerze i spróbuj. Tam jakieś porty blokują podobno. I musisz na necie poszukać rozwiązania.
     
  13. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Odblokowales te porty? Jesli tak to wpisz w xboxa dns 8.8.8.8 i drugi 4.4.4.4 spr czy pomoze

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  14. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Uzupelnij tylko dns-y gdyz ruter zwyczajnie ich nie pobral z modemu i nie czytaj ******* o zablokowanych portach i ip gdyz tu widze sporo osob nie czyta lub nie wie co pisze .....

    wpisz w googlejakie sa tpsiane dnsy i tyle powinno byc juz dobrze

    Wysłane z mojego Blackberry Playbook
     
    1 osoba to lubi.
  15. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam takie same dns i działa więc dns raczej oki.
     
  16. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Jak bys troche sie znal na sieci to wiedzial bys w czym jest prawdopodobny problem ma ustawione manualne pobieranie DNS z rutera, a skoro w ruterze nie sa one uzuoelnione to jak niby ma je pobrac ?

    myslenie nie boli ale lepiej szukac poblokowanych portow :banghead:

    Wysłane z mojego Blackberry Playbook
     
  17. szlovak

    szlovak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Miałem podobny problem z tą różnicą, że rozłączało mi live co kilka minut lub więcej. Bez rutera też było dobrze jak u ciebie. To jest na bank firewall rutera, czasem nazywa się firewall SPI. Niewykluczone, że nie będziesz mógł wyłączyć firewalla, niektóre rutery nie mają możliwości jego wyłączenia. Przekierowywaniem portów się nie zajmuj, masz w ruterze PnP, ruter sam wszystko poustawia dzięki temu. Jeśli nie znajdziesz możliwości wyłączenia firewalla to masz dwie opcje: może ustawienie DMZ na xboxa załatwi sprawę, może firewall wtedy nie będzie działał na to IP (może ale nie musi), xbox wtedy musi mieć zawsze to samo IP wewnętrzne (lokalne) , użyj static DHCP dla xboxa lub ustaw na sztywno w xboxie po prostu z palca jakieś IP. Druga możliwość to zmiana firmware dla rutera. Mi pomogło dd-wrt (tomato miało firewalla zawsze włączonego, nawet modyfikowane wersje tomato), jeśli jest na ten ruter. Ja mam akurat ruter wrt54gs. Swoją droga dosłownie niczemu co mam w domu ten firewall nie przeszkadzał , nigdy w życiu, tylko temu klockowi :)

    Właśnie patrzyłem, masz pecha dd-wrt chyba nie działa na nim
     
    1 osoba to lubi.
  18. DzaceQ

    DzaceQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    133
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zmień hasło routera by nie miało cyfr. Same litery. Miałem takie jaja zapewne pomoże ;-)

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk 4
     
  19. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Jak widac na zdjeciu to on sie z routerem polaczyl....wiec zmiana hasla nic nie da. Pozatym autor tematu juz w tej sprawie nic nie pisze wiec moze rozwiazal sobie problem....

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    A ty wiesz w ogóle co to są DNSy ;) ? Nowy router po podłączeniu powinien od razu przekazywać sieć do wszystkich urządzeń, czy to laptop, czy fon, czy xbox ;f Domyślnie dobiera wszytkie parametry pobierając je z modemu. IP zewnętrzne masz jedno, a on sam poustawia wewnętrzne dla wszystkiego co będzie podłączone. Więc nie piszcie tu jakieś filozofi, że trzeba wszystko poustawiać, bo nie będzie działać. W 90% nie ma z tym żadnych problemów. Jeśli chcesz oczywiście robić jakieś kombinajce, takie jak przydzielanie statyczne prędkości dla poszczególnych członków sieci lub ustwiać priorytety, to już inna sprawa. Używam Linksys WRT54GL z tomato 1.28 i nie miałem żadnych problemów z podłączeniem się do live ;f Jeśli dalej ci nie działa, to skopiuj wszystkie ustawienia ze starego i wpisz do nowego :)
     
    1 osoba to lubi.
  21. szlovak

    szlovak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ciekawe, też miałem dokładnie to samo tomato, ustawiałem do domyślnych ustawień, nie miałem też żadnych skryptów na wszelki wypadek, a wyraźnie była to wina rutera, dziwne
     
Wczytywanie...

Poleć forum