1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live - nie można połączyć - internet jest.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DonLimakko, Czerwiec 2, 2016.

  1. DonLimakko

    DonLimakko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam problem od kilku dni. Konsola XO nie może połączyć się z live. Wszystkie testy internetowe na konsoli są w porządku. Co zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zacznij ud usunięcia cache dysku przez przytrzymanie 10s przycisku power.
     
  4. DonLimakko

    DonLimakko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Tak w menu głównym. Nic nie stracisz z dysku przy tym zabiegu. Dodam, że przycisk power na konsoli, a nie na padzie.
     
  6. DonLimakko

    DonLimakko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
  7. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    A co wywala podczas próby podłączenia?
     
  8. DonLimakko

    DonLimakko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepsze jest to, że nic. Jest okienko w którym pisze "połącz z Xbox Live" - naciskam i nic się nie dzieje.
     
  9. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A próbowałeś w ogóle usunąć swoje połączenie z routerem i podłączyć się ponownie po wifi, albo spróbować na kablu?
     
  10. DonLimakko

    DonLimakko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak próbowałem. Kabla niestety nie mam ale wątpię że coś by to zmieniło jeżeli nigdy nie było z tym problemu. Choć jutro jak się uda to z ciekawości kupię taki kabel. Nie wiem co dalej robić. Jutro postaram się zrobić foty i wam pokazać jak to wygląda. Pozdrawiam.
     
  11. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj usunąć i dodać konto na nowo.
     
  12. DonLimakko

    DonLimakko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie spowoduje to usunięcia gier, osiągnięć itp?
     
  13. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Zapisy masz na dysku gdyby co :) Osiągnięcia się zapisują na koncie. Nic nie stracisz.
    XO -> Ustawienia -> Konto -> Usuń konto. Za chwilę dodaj swoje konto ponownie.
     
  14. DonLimakko

    DonLimakko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Usunięcie i ponowne dodanie konta pomogło. Wielkie dzięki za pomoc.
     
    p_bladek lubi to.
  15. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
  16. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  17. andrePL

    andrePL Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli mogę coś dodać miałem to samo jakiś czas ale się nie przejmowałem bo live akurat nie był mi potrzebny. Dzisiaj włączyłem wiem że doszły nowe save w grach i nie chciałem usuwać konta więc je przelogowałem i również działa :D
     
  18. doom7

    doom7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 21, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,a ja mam pytanie do wszystkich chodzi mi o stream na twitch otóż jak stremuje to się przycina i się tnie ciągle,ale dziś tak patrze mam zasięg z 4 kresek tylko 2 czy to może być spowodowane tym ? bo internet mam 60 Download a Upload 6 więc to pewnie nie w tym rzecz
     
  19. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A konsola na kablu czy po Wi-Fi? Bo po wifi się sporo traci na łączu czy to w konsoli czy na kompie. Ja jak dałam konsolę na kabel to już nie ścina ;)
     
  20. doom7

    doom7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 21, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    konsola po Wi-fi bo po kablu nie mogę podłączyć bo puszki nie mam w pokoju,a Ruter mam w skrzynce ;/ spróbuje obniżyć jakość i zobaczę jak będzie chodzić
     
  21. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    To niczego nie zmienia na ogół, bo ja po Wi-Fi także miałam max 2 kreski zasięgu. Jedynie kabel ratuje sprawę. Ja mam pociągnięty kabel 15m x D
     
Wczytywanie...

Poleć forum