1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live - ostrzezenie dotyczace polaczenia

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Glukuronolakton, Styczeń 9, 2011.

  1. Glukuronolakton

    Glukuronolakton Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , mam pewien problem ktory zostal juz opisany na kilku forach lecz nie rozumiem ani slowa z tego co oni tam pisza. Mianowicie podczas testowania polaczenia z internetem wyskakuje mi komunikat "mozesz polaczyc sie z usluga xbox live lecz biezaca konfiguracja sieciowa moze ograniczyc zakres dostepnych elementow . wybierz opcje wiecej informacji.... " wielu moich kolegow z XBL tez ma ten problem i nie wiemy jak go rozwiazac, ma ktos jakis pomysl ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    prawdobnie zablokowane porty przez dostawce
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przekieruj porty lub wlacz UPnP na routerze
     
  5. Glukuronolakton

    Glukuronolakton Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co zrobic zeby te porty odblokowac badz przekierowac ? albo jak wlaczyc UPnP bo nie znam sie na tym ...
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Skad dokladnie masz neta ?
     
  7. Glukuronolakton

    Glukuronolakton Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    moze to tez byc efekt ustawionego maca karty sieciowej na dany komputer lub brak poprawnych ustawien ip/dns/bramki wpisanych na xboxie.
     
  9. Glukuronolakton

    Glukuronolakton Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    eee... no to wszystko wyjasnia . moglbys mi wytlumaczyc tak mniej wiecej krok po kroku co powiniem z tym zrobic? bylbym dozgonnie wdzieczny .
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jezeli jestes w sieci prywatnej to nic nie zrobisz bo porty masz zablokowane u usługodawcy on ma zew ip, ty masz wew i zmiana w twoim AP nic nie da o ile wogole masz do niego dostep
    To samo sie tyczy ustawienia mac adresu i przydzielania ip czyli DHCP
     
  11. Glukuronolakton

    Glukuronolakton Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli nic nie moge z tym zrobic? jestem skazany na zmiane internetu albo graniu bez kilku opcji .. spoko dzieki za wytlumaczenie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum