1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez PawlaQ, Czerwiec 25, 2008.

  1. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    chciałbym podłączyc xboxa poprzez huba , posiadam neostrade , schemat podlaczenia wygladalby tak
    telefon > kabel > modem > hub > komp i xbox i czy by xbox wykrywal siec czy tez nie , z góry thx.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

    nie bo hub rozdziela lan a nie telefon lub usb, chyba ze ten modem to sieciowy wtedy jak najbardziej tak (modem sieciowy = RJ45)
     
  4. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

    Jeśli tak jak na przykładzie podałem nie da się zrobic to jak mogę ponieważ chce pograć tez na multiplayer mam modem z neostrady : Speedtouch 330 (thomson)
     
  5. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

    wiec masz dwa wyjscia

    modem--->komputer--->konsola

    modem--->komputer--->hub (jak chcesz rozdzielic internet na kilka komputerow, jednak nadal komputer musi byc wlaczony)

    modem--->router---> komputer i konsola (router okolo 200zl wiec to drogo nie jest)
     
  6. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox


    modem--->komputer--->konsola


    A jeśli chce właśnie takim sposobem podłączyć internet to co mi jeszcze trzeba bo nie wiem jak podłączyć Komputer > konsola jak to zrobić bo zbytnio nie znam się na komputerach :'( :-X

    edit
    Jeszcze jedno czy w zestawie jest dodany kabel hdmi ????

    nie pisz postów pod sobą! //spike200
     
  7. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

    hdmi jest tylko do elite

    potrzebujesz karte sieciowa i w przypadku arcade, core jeszcze kabel sieciowy i to wszystko
     
  8. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

    A ile taka karta sieciowa kosztuje ??
    Tylko, że ja słyszałem, że wtedy trzeba mieć włączony komputer ;/
     
  9. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

    no a jak myslales? ze co wylaczony? to po co sa routery?

    karta sieciowa 20zl
     
  10. PawlaQ

    PawlaQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zamość
    Odp: Xbox live podłączenie: telefon > kabel > modem > hub > komp > xbox

    No to ja muszę do jutra czekać na przyjście x360 premium hdmi z neta i luzik :) :)
    Już nie mogę się doczekać ::) :eek: :D
     
  11. aallaann

    aallaann Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam
    Wrypie sie do tematu :>
    potrzebuje pomocy ;/
    Mam karte sieciową , modem , kabel Ethernet i konsole :) Xbox 360 Slim i nie wie jak przez modem internet do konsoli.
    Prosze o pomoc
    Z góry Dzięki ! :]
     
  12. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    kup router, skonfiguruj go i ciesz netem bez włączonego kompa.
    Kombinujecie strasznie, żeby tylko zaoszczędzić, ale przeważnie to tatuś z mamusią płacą za prąd, a ciągle włączony komp 400W chodzi, całkowicie bez potrzeby. Mniej zabawy jest z routerem, jest bardziej niezawodny, nie jest taki drogi i będzie sie miało WIFI w domu, żeby było mniej kabli...
     
Wczytywanie...

Poleć forum