1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live Połączenie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez riders62, Grudzień 16, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Witam. Ponieważ tak się złożyło że dostaje mojego wymarzonego xboxa 360 pod choinkę postanowiłem w najbliższym czasie kupić usługę xbox live. I mam pytanie czy moje konsola połączy się bezprzewodowo z internetem czy potrzebuje jakiegoś kabelka aby uzyskać połączenie z internetem. I na czym polega aktywacja tej usługi ? Po zakupie dostane jakiś kod aktywacyjny czy coś w tym rodzaju ? Jestem zielony ale chyba ten dział jest dla takich jak ja ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AlekLolo

    AlekLolo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radom
    Nie kupuj teraz Xbox Live, ponieważ pierwszy miesiąc masz darmowy (od momentu gdy zarejestrujesz sie do xbox live).


    Tak musisz mieć kabelek, dostaniesz orginalnego w zestawie wraz z xbox'em. :)

    Gdy kupisz xbox live np. na allegro będziesz miał możliwość dostarczenia do domu tego papierka ze zdrapka, pod którym jest kod do liva, bądź poprosić aby Pan sprzedający wysłał Ci kod na e-mail.

    Pozdrawiam
     
  4. oliwa309

    oliwa309 Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Możesz kablem Ethernet lub bezprzewodowo, ale jak chcesz bezprzewodowo to musisz dokupić taką antenkę dodatkowo za około 200 zł. ;)

    Musisz kupić kabel Ethernet, ale nie krosowany, itp., tylko zwykły prosty - tak się nazywa.


    A kody - tak, kupujesz i dostajesz kod, wpisujesz i cieszysz się kontem Gold. :p
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    bezprzewodowo nie podłączysz chyba ze kupic dodatkowe ustrojstwo za 200-300 (taki dongiel wifi usb)

    kabelkiem jak najbradziej (konfiguracja taka sama jak na kompie np)

    kodu nie ma po prostu klikasz na dolacz do usługi XBL a dalej to juz za raczke cie system prowadzi cie za roczke

    btw na przyszłosc zanim zadasz takie proste pytania

    http://xboxforum.pl/informacje-dla-poczatkujacych-f50/ogolny-faq-12508.html
     
  6. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepiej kablem. Kabel masz zazwyczaj w zestawie a jak chcesz to możesz kupić antenkę takom. Ale lepiej chyba przez kabel. Bo tamta antenka na pewno nie jest taka tania.
     
  7. kris_kjk

    kris_kjk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli mamy już w domu net bezprzewodowo to myślę, że nie warto ciągnąć kabelków ... wystarczy tani router WiFi w funkcji klient ... szeroki wybór już do 100 zł ... zamiast tego (drogiego $$$) na USB oryginalnego ...
     
  8. edek2009

    edek2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Masz po prostu jak się logujesz 3x30dni gratis (na 3 konta 1 miesiąc)
    2. Nie może. Tylko oryginalny adapter M$ lub 2 routery w trybie klienta
     
  10. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    A na jakiej zasadzie działa ten adapter. Ja mam internet dzielony na 2 komputery przez router. Problem w tym że kable zakopane są pod ziemią i dużo było by roboty aby je odkopać itp. A ten adapter bym jakaś używkę na allegro wylicytował.
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Adapter działa jak router. Łączy się wszystko automatycznie itp... Ja mam i nie narzekam
     
  12. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Czyli jak go kupie to wszystko zrobi za mnie. Nie będę musiał z nim nic kombinować ? A to ma jakieś znaczenie jak kupie używkę ?
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie ma. Dajesz w ustawieniach: automatycznie i tyle

    Chyba, że masz jakieś dostawcę internetowego jak radiówka jakaś czy coś

    Ja mam Netię i u mnie wszystko się samo zrobiło
     
  14. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Ja mam stałe łącze neo raczej nie powinno być problemu. Myślę że jednak skorzystam z takiego adaptera. Dzięki za pomoc ;)
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No Neo tak samo jak Netia zrobi wszystko z automatu
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum