1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox LIVE - problem NAT

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stig80, Marzec 13, 2012.

  1. stig80

    stig80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam następującą konfigurację: router - AP - konsola

    Wystąpił problem z NAT. Wziąłem pod uwagę tylko najprostsze rozwiązanie czyli włączenie protokołu UPnP.
    Podobno najczęściej pomaga. Na razie nie czuję się na siłach bawić się z portami :)

    Ale nasuwa się pytanie - zrobić to na poziomie routera czy AP czy na obu ?
    Problem się pogłebia, bo mój AP nie obsługuje protokołu UPnP. A ustawienie na samym routerze nic nie pomogło.
    Czy jak wymienię AP na obsługujacy Upnp to rozwiąże problem ?

    Help ! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Cześć,

    A może masz włączonego firewalla na routerze lub opcje klonowania mac addresu ? sprawdzałeś ?

    A no i robisz to z poziomu routera. Co to za router w ogóle tak z ciekawości ? :)

    A no i jeszcze ktoś był tak miły że zamieścił filmik na youtubie co i jak dokładnie:

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  4. stig80

    stig80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Firewall jest włączony. MAC musze sprawdzić
    Router to Pentagram Cerberus p6331, do niego po kablu mam podpięty TP-link wl500g jako AP.
     
  5. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No to wyłacz firewalla, jak MAC jest też włączony to też go wyłącz. A jak nie chcesz to konfiguruj porty - innej rady nie ma raczej :)
     
  6. stig80

    stig80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki :)
    To zrobię jednak te porty. Znalazłem temat, gdzie jest to dosyć dobrze opisane.
     
  7. stig80

    stig80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiązany - przynajmniej test połączenia Xbox LIVE wychodzi bez błędów :)

    W konfiguracji router'a odblokowałem port udp/tcp 3074 i udp 88.

    Nie jest to tak skomplikowane jak mi się na początku wydawało.

    Dzięki :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum