1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live ----Problem --- Proszę O Pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bitwek, Grudzień 25, 2010.

  1. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    wiecie może dlaczego gdy podłączam przez router kablem Ethernet do konsoli Xbox 360 to występuje mi błąd ??

    Pierwsza faza jest normalnie czyli połączenie z siecią ... a potem jest druga połączenie z Internetem i tu występuje problem


    O to co pisze

    ----------------------------------------------------------------------
    1.

    Wprowadzony serwer DNS nie zamienił nazwy serwerów usługi Xbox LIVE i witryny Xbox.com

    Wyłącz router lub modem, włącz go ponownie i odczekaj 30 sekund.

    ---------------------------------------------------------------------------------
    2.

    Wprowadzony server DNS nie zamienił nazwy serwerów usułgi Xbox LIVE i witryny Xbox.com.

    Router lub modem może nie przypisywać automatycznie ustawień serwerów DNS. Możesz spróbować ręcznie wprowadzić ustawienia DNS.

    Jeśli nie znasz zagadnień związanych z siecami, pomocne informacje na temat serwerów DNS można znaleść na stronie Can .

    ---------------------------------------------------------------------------------
    3.

    Wprowadzony server DNS nie zamienił nazwy serwerów usułgi Xbox LIVE i witryny Xbox.com.

    Jeśli dysponujesz komputerem podłączonym do internetu, spróbuj otworzyć za jego pomocą kilka stron. Jeśli strony się otwierają się, sprawdź ustawienia protokołu TCP/IP (Zazwyczaj znajdują się w ustawieniach sieciowych lub internetowych) i zapisz ustawienia serwerów DNS.

    Jeśli nie znasz zagadnień związanych z sieciami, pomocne informacje na temat serwerów DNS można znaleźć na stronie Can .

    Czy masz dostęp do ustawień serwerów DNS swojego komputera ? Należy je wprowadzić w kolejnym kroku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  7. jul

    jul Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wawa
  8. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tylko że jak później piszę aby wejść na stronę http://192.168.1.1 ... to strona mi się nie otwiera
     
  9. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co znaczy, "nie otwiera"?

    Masz modem? To wyciągnij od niego zasilanie i poczekaj 10-15 sekund. Powinien się zrestartować.
     
  10. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przy otwieraniu wyskakuje mi takie coś

    Przekroczono limit czasu połączenia


    Serwer 192.168.1.1 zbyt długo nie odpowiada.


    * Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

    * Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

    * Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a jaki masz adres routera? wejdz an router i przekieruj porty
     
  13. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no adres routera mam 192.168.1.1 ,,, jak masz wejść na router i przekierować porty ???
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Skoro adres routera masz 192.168.1.1 to dlaczego router nie odpowiada na ping ?
    Wpisz w menu start CMD nastepnie w wierszu polecen ipconfig /all zobacz jaka masz bramke domyslna dla połączenia sieciowego, aby wejsc na router wpisz jego adres w przeglądarce internetowej
     
  15. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Twoja bramka domyslna to 10.145.200.1 nawiasem mowiac bardzo dziwny adres z reguly nie daje sie tak skomplikowanych adresow bo nie ma takiej potrzeby w routerach domowych
     
  17. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no właśnie też sprawdzałem to ale to też nie działa ... a w instrukcji pisze mi 192.168.1.1
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec adresy te zostaly zmienione, zresetuj router i ustaw go ponownie ale podejrzewam ze nie wiesz jak, a tutaj raczej ci nie pomoge bo nie wiem jaka masz siec i jak sie laczysz z netem czy to przez dynamicznie przydzielany ip czy to tez przez PPPoE
     
  19. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To najwyżej poproszę gościa od Neta by wpadł i mi to zrobił ... Ale dzięki za wszystko
     
  20. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no a wiesz czemu występuje problem DNS ?? to przez ten router ?? może zamiast w konsoli ip 192.168.1.1 bo taki mi wpisuje automatycznie ... wpisać ręcznie ten 10.145.200.1??
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie rozumiem gdzie ci wpisuje automatycznie ten ip ?
    We właściwościach połączenia sieciowego w protokole ip masz ustawione wszystko na automatycznie ?
    Jak DNS jest od konkretnego operatora, a masz innego nie bedzie on dzialal, DNS najkrócej mowiac tlumaczy IP na adresy np 212.77.100.101 --> Wirtualna Polska - www.wp.pl
     
Wczytywanie...

Poleć forum