1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live problem z Mtu.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez lsiwy1, Sierpień 23, 2008.

  1. lsiwy1

    lsiwy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Mam internet z Netii (1MB chyba). Xboxa podłączyłem pod router i nie mogę przejść testu MTU (tzn przeszedł tylko raz na kilkadziesiąt prób). Tak wyglądają ustawienia sieci w X:

    Ustawienia IP Automatycznie
    Adres IP 10.0.0.6
    Maska podsieci 255.0.0.0
    Brama 10.0.0.2
    Ustawienia DNS Automatycznie
    Podstawowy serwer DNS 10.0.0.2
    Zapasowy serwer DNS 0.0.0.0

    Firewalle wyłączone (systemowy, z routera i Esset Smart Security). MTU zmienione programem cmtutool na 1450. Porty 88, 3074,3330 odblokowane (choć robiłem to pierwszy raz w życiu więc nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem, ale za pierwszym razem po przekierowaniu udało się przejść test MTU i wywalił się na ICMP a później znów zatrzymywał się na MTU). Nie wiem jakiej firmy jest modem ale chyba Request bo login i haslo do niego to admin i conexant.
    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Xbox live problem z Mtu.

    Niestety, za slaby net. Niby 1Mb, ale najwyrazniej tyle do x'a nie dochodzi i cie nie przepuszcza. Sokro mowisz, ze masz router, sproboj go troche odciazyc (wylaczajac kompy czy co tam innego podpietego do niego masz) i sprawdz, czy przeposci. Bo teoretycznie wszystko powino byc ok, bariera MTU to chyba 250kbps, a ty masz 1 Mb.
     
  4. lsiwy1

    lsiwy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Xbox live problem z Mtu.

    A mógłby ktoś pomóc mi z przekierowaniem portów? Nie wiem dokładnie jaki mam modem ale virtual server wygląda tak:
    http://i33.tinypic.com/351738y.jpg
    Może ktoś mi napisać co do którego okienka mam wpisac, żeby przekierować port np. 88?
     
  5. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Odp: Xbox live problem z Mtu.

    Hmm 1 mega to nie zamało zadzwon na ifolinie neti i popytaj o dnsy i mtu bo na 1000 procent to nie wina predkośći tylko błednej konfiguracji.
     
  6. ManhunterPL

    ManhunterPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: Xbox live problem z Mtu.

    Netia o ile mi wiadomo ma MTU na poziomie:

    Na linii telefonicznej Netii:
    Maximum Transmission Unit (MTU): 1492

    Na linii telefonicznej TP (Bitstream):
    Maximum Transmission Unit (MTU): 1500 lub Auto

    http://pl.wikipedia.org/wiki/Net24

    Mam nadzieje ze pomogłem :)
     
  7. ajdihoo

    ajdihoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    MTU to najlepiej sobie samemu skalibrować. Zabieg trwa góra 5 min. Na necie jest mnóstwo toturiali, dlatego żeby was tak bardzo nie rozleniwiać, poszukajcie sobie :). No chyba że ktoś ma aż takie problemy że znaleźć nie może to niech pisze, to pomogę. Poza tym, proponuję także zmienić DNS`y na jakieś inne, te TPSA czy nawet Neti są strasznie zapchane i też gdzieś na około idą.

    Adres podstawowego serwera OpenDNS to 208.67.222.222
    a serwera alternatywnego - 208.67.220.220
     
  8. gumis

    gumis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2007
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam ja mam 2-mega neta i mam ten sam problem to też jest mały net ??? Konfigórowałem wszystko i dalej nie działa... Wie ktoś co zrobić ???
     
  9. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.

    http://x360iso.org/aktualnosci/18716-xbox-live-nieczynne-we-wtorek-co-jest.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum