1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live - problem z podłączeniem się przez RJ45

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Niko, Wrzesień 11, 2011.

  1. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Witam,

    posiadam router Pentagram Cerberus P 6331-6 firmware 1.38-a-180-80.3, dziś chciałem podłączyć się do xbox live stworzyć sobie konto itd. Jednak gdy podłączam wtyczkę RJ45 do xbox'a w ustawieniach sieci, dla połączenia przewodowego pokazuje się "ptaszek" że wykryło podłączony przewód, jednak nic więcej, adresy IP, bramy itd... są ustawione na zero i neta w x'ie brak. Wtyczkę odłączyłem od PC, gdzie net śmiga bez problemów. Mój net to neo.

    thx za jakiekolwiek odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Router kto ci ustawial bo mozliwe ze masz ustawione filtrowanie urzadzen po mac adresie
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ustawienie sztywno ip przy filtrowaniu nic nie da i tak router go nie dopuści
     
  6. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    router konfigurowałem sobie sam, nie mam ustawionego filtrowania po mac'ach. Podłączałem różne PC i zawsze było OK. Po ustawieniu adresów ręcznie net działa, jednak martwi mnie trochę to że nie działa automatycznie :/
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Trudno dosc dlaczego tak masz, moze jakis bug w sofcie routera, moze zakres ip masz ustawiony tylko na jedno urzadzenie, routery pentagrama sa raczej z niskiej pulki wiec moga byc z nimi problemy
     
  8. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdź może czy nie wyczerpała ci się pula adresów IP przydzielanych przez router. Problem jest wyraźnie z DHCP, więc to pierwsze co bym sprawdził.
     
  9. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Witam . Tutaj masz całą konfihuracje krok po kroku jak połaczyc klocka przez ruter z netem . Może sie nada w Twoim przypadku [T] Jak połączyć Xbox 360 do live przez router - PREMIERA! Nowy XBOX - Online
     
Wczytywanie...

Poleć forum