1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live Problem z połączeniem (Modem)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gengi1910, Lipiec 18, 2011.

  1. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Założony wcześniej przeze mnie temat dotyczył przedmiotów, które będą potrzebne do podłączenia internetu. Teraz mam nowe pytanie. Zakupiłem kartę sieciową PCI oraz kabel ethernet. Jednak podczas testowania połączenia wyskakuje mi błąd przy Sieci. Pisze o jakiś błąd z IP. Ustawiałem ręcznie IP jednak nie dawało to żadnego skutku. Internet mam z Neostrady a modem to Sagem.

    Proszę nie pisać "Lepiej kup router" i innych tego typu rzeczy, gdyż to nie będzie dotyczyć tematu i będzie to spam. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam (Jeżeli ktoś będzie sobie życzył screenów z xbox'a na temat tych błędów to je zrobię. Tak więc pisać)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zmien dns na 8.8.8.8 i 8.8.4.4
    ewentualnie pierwszy dns daj taki sam jaki masz adres bramki domyślnej
     
  6. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na komputerze i na xboxie tak?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie tylko na xboxie no chyba ze masz problem z ladowaniem stron www na kompie
     
  8. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Cóż wpisałem identyczne na komputerze i na xboxie (tak jak podałeś) jednak nadal jest błąd. Ten sam ;/

    @Up też nie działa ;/

    Edit.
    Z ciekawości dzisiaj sprawdziłem czy poprawnie łączy się z Komputerem PC, jednak tutaj konsola nie widzi komputera. Nie wiem dla czego bo przecież z siecią łączy się normalnie. Proszę o pomoc!!!!!!
    Pozdrawiam
     
  9. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ponawiam prośbę. (Temat zaczął ginąć w forum, więc to jest powód ponawiania jego)
     
  10. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ponownie.
     
  11. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ponownie.
     
  12. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Jeśli masz neta do Xklocka poprzez kompa , to musisz udost. połaczenia sieciowe w kompie . W Xklocku wpisac to samo co masz w ustawieniach na kompie . Tzn . PI , brama itd . Dla Ciebie jednak najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno rutera . To rozwiązałoby problem no i nie musiałbyś mieś odpalonego kompa by grać online na Xklocku .
     
  13. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak udostępnić to połączenie sieciowe w komputerze??
     
  14. CytrynowyFaz

    CytrynowyFaz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  15. uncle jajusz

    uncle jajusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlacz udostepnianie internetu dla wszystkich w opcjach sieciowych (kofiguracja sieciowa w panelu sterowania)
     
  16. Gengi1910

    Gengi1910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Udało się w końcu podłączyć. Problem polegał na tym, że nie udostępniłem połączenia dla wszystkich sieci. Dziękuję wszystkim którzy próbowali pomóc. Pozdrawiam wszystkich ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum