1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX LIVE - Problem z połączeniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matthewnow, Marzec 20, 2012.

  1. matthewnow

    matthewnow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam dość nietypowy problem. Posiadam router TP-LINK WR1043 do którego kablem podłączona jest konsola XBOX 360 60GB. Mój problem polega na tym iż konsola nie wykrywa w ogóle połączenia z siecią. Poza tym na routerze również nie świeci się dioda informująca o podłączeniu konsoli. Jednym słowem urządzenie się nie widzą. Jeśli podpinam do konsoli kabel internetowy z pominięciem routera wszystko działa bez zarzutu.

    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    A router dobrze działa w połączeniu z PC ? Może akurat wejście do którego wpinasz kabel (między Router --rj45--xbox360) jest uszkodzony. Próbowałeś do innych portów, czy tylko do jednego ?
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    co znaczy że przy pominięciu routera wszystko jest okey? Jeśli router ma ustawione DHCP, i aktywne wszystkie porty LAN, a konsola w ustawieniach sieciowych wszystko jest ustawione na "Automatyczne" to powinno działać.

    1.) Sprawdź czy kabel jest okey
     
  5. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Zrestartuj router.
     
  6. matthewnow

    matthewnow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    KamQiX, w routerze działają wszystkie wyjścia, konsola podpięta pod którekolwiek nie działa, inne urządzenia podpięte pod router działają
    !ESLORD, no właśnie też mnie to dziwi że nie działa, kabel nowy od routera na pewno OK bo z komputerem się łączy
    Wilk14, restart nie pomógł
     
  7. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Jeśli masz na gwarancji to oddaj.
    Jak nie masz pozostaje kupno innego routera.
     
Wczytywanie...

Poleć forum