1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live. Problem z założeniem konta.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez AkaAdiS, Grudzień 19, 2013.

  1. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,
    Mam problem, otóż dzisiaj uruchomiłem moją nową (no prawie nową bo kupiłem używaną na Allegro) i trochę czasu zajęło mi ogarnięcie wszystkiego, ale sęk w tym, że nie mogę zarejestrować mojego nowego konta Xbox Live. Problem jest taki: założyłem sobie profil, wszystko pięknie ładnie, ale gdy klikam w komunikat "Dołącz do nas" lub jakoś tak, i mam do wyboru: zarejestruj się, zaloguj się, nie, dziękuję. Chodzi o konto Live, gdy klikam napis zarejestruj się nic się nie dzieje. A gdy za pomocą innych opcji lub gier próbuję połączyć się z kontem Live, wyskakuje komunikat, że nie ma połączenia sieciowego/internetowego i należy podpiąć kabel sieciowy. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi, bo jestem zielony, jeśli chodzi o Xklocka. W zestawie był zasilacz i kable do podpięcia, nie wykorzystałem ich bo mam kabel HDMI, a słyszałem, że jest lepsza jakość, gdy podepnie się ten drugi, więc tak zrobiłem. Czy może mi ktoś pomóc? Chciałbym założyć konto Live i Gold (powtarzam jestem nowy, więc mogę się mylić) by móc grać z znajomymi, a także korzystać z wszystkich dodatków etc. itp. itd.
    Pozdrawiam i proszę o pomoc :( !!!!!! :hopelessness:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. No Ogar

    No Ogar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Musisz polaczyc sie z internetem jesli masz wi fi w domu polacz sie przez wi fi na xbox lub kabel ethernet jakoś tak
     
  4. rufus282

    rufus282 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    349
    Polubienia:
    63
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zza miedzy.
    Zacznijmy od tego czy konsola połączona jest z ruterem?

    Wysłane przy pomocy palcy.
     
  5. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam wi-fi, ale mam wersje Elite czy to coś zmienia? Próbowałem przez router ale chyba go nie może znaleźć. A ten kabel ethernet to od np. Telefonu do konsoli (router też jest podpięty do telefonu)
     
  6. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znalazłem coś w internetach: Jak połączyć się z XBOX LIVE w XBOX 360
    Gość pisze, że należy kabelkiem od router do xboxa. Było by to mało wygodne, więc mam pytanie czy można połączyć się z routerem za pomocą wifi lub w jakiś inny sposób?
     
  7. No Ogar

    No Ogar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak x360 ma wbudiwane wi fi ale tylko slim i wyzej chyba nie jestem pewien
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli posiadasz konsolę FAT to nie masz wbudowanego wi-fi. Musisz podpiąć kablem albo adapter wi-fi kupić.
     
  9. No Ogar

    No Ogar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zeby sie zarejestrowac trzeba miec internet tak jak up pisal kup adapter wi fi
     
  10. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam elite, więc chyba nie ma :/ . A ten adapter wi fi to w czym on pomoże ?
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Będziesz mógł podłączyć konsolę bezprzewodowo :)
     
  12. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  15. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej dzięki wszystkim za pomoc i wysiłek :)
    Pozdro!
     
Wczytywanie...

Poleć forum