1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live problem ;(

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Schweiu, Czerwiec 13, 2009.

  1. Schweiu

    Schweiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Mam problem z Xbox live, co chwile mnie rozłacza z serwerem w kazdej grze, poprostu nie da się grać. Gdy testuje połączenie to xbox łączy sie bezproblemu z siecią i internetem, a przy łączeniu się z XboX Live wyskakuje błąd. Jak sprawdzam stan to pisze W: 0000-0015 X: 0000-000D Y: 20A8-4800 Z: 0000-0000 ID: FFFF-FFFF
    Nigdzie nie mogłem znaleźć takiego błędu :( mam internet blokowy(kablowy), xbox jest podłączony tak jak każdy komputer... pomóżcie bo nie mam pojęcia co robić a chciałbym sobie pograć
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. activ

    activ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siem-ce
    hmm może Xbox ma to samo IP co PC spróbuj poprosić admina twojej sieci żeby ci przypisał osobne ip do xbox'sa (albo mogą być problemy z zablokowanym,i portami)
     
  4. Schweiu

    Schweiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
  5. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    A w jaki sposób masz podłączony net do x'a?
     
  6. Schweiu

    Schweiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
    to wygląda mniej wiecej tak: SERWER->swith->swith-> xbox
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    za duzo moze tych switchow po drodze. spróbuj sie wpiac bezposrednio po serwer albo 1 switch
     
  8. Schweiu

    Schweiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
    bezpośrednio pod serwer nie da rady, prubowałem pod 1 switch ale jest to samo
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    podepnij go gdzie indziej po siec ( np u kolegi) jak bedzie git tzn ze trzeba bedzie cos wymylic z konfiguracja na serwerze (moze porty odblokowac albo jeszcze cos)
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Pochlastane pasma a jak ci działa p2p o ile wogóle działa.
     
  11. Schweiu

    Schweiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
    p2p jest zablokowane, czy granie online to jest to samo co p2p?
     
  12. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Jezeli P2P jest zablokowane na podstawie zakresu portow i port 3074 znajduje sie w tej puli to moze byc to potraktowane jako P2P i zablokowane.
     
  13. Schweiu

    Schweiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Port 3074 jest oblokowany, a mimo to nadal nie działa.
     
  14. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To co to za net z kablowki??
    A mozesz grac w gry przez siec na PC? Bo mi sie wydaje ze to jest tak jak z publicznym netem.
     
  15. Schweiu

    Schweiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Na PC moge grać w gry online
     
  16. snick6679

    snick6679 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    ja mam taki sam problem mam internet neti ADSL tylko że jak dam właściwości połączenie lokalne protokół internetowy(TCP/IP) właściwości to nie pisze mi adres IP jest puste.
    Ja mam dwa modemy jeden(zwykły modem ) do kompa a drugi do xboxa (router) i dzieli ich 20 metrów są podpięte różnymi wejściami (takimi jak się podłącza telefon stacjonarny) i jak chodzi internet w xboxsie to nie działa w kompie i na odwrót.POMOCY !!!!!!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum