1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox live problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez thedragon840, Luty 26, 2012.

  1. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ma problem z połączeniem się z xbox live problem wchodzilem na strone xbox.com i znalazlem w
    pomocy tehnicznej taki poradnik Błąd: Połączenie z Internetem zostało nawiązane, jednak nie jest możliwe połączenie z usługą Xbox LIVE - Xbox.com a wiec próbowalem wszystkiego oprócz otwarci portów
    w ruterze jestem w tym calkiem zielony a wiec robie tak kliknieciu w start uruchom i
    wpisaniu cmd otwiera sie okno i wpisuje ipconfig niestesty wyskakuje blad ze komenda nie jest rozpoznawana dobra to wchodze w start nastepnie w pałaczenie sieciowe klikam prawym przeciskiem myszy i wchodze w stan potem w zakladke obsluga i tam spisuje
    Adres IP
    Maska podsieci
    Domyślna brama

    tworze unikalny adres ip dla konsoli xbox tak jak pisze w tym zacnym poradniku
    ustawiam wszystkie ustawienia w xboxie itd teraz czesc druga to tu pojawiaja sie maje problemy

    a konkretnie tutaj
    cytat :
    "Uruchom przeglądarkę sieci Web.
    Na pasku Adres wpisz domyślny adres IP routera lub bramy, a następnie naciśnij klawisz ENTER"
    a wiec wpisuje brame domyslna i wyskakuje ups niemozana wyswietlic strony itd
    wpisuje adres ip i też ups
    dobra przeczytalem tez co pisze po nizej
    a wiec

    Jeśli producent posiadanego sprzętu nie został wymieniony powyżej, poszukaj wskazówek dotyczących szukania domyślnego adresu IP w dokumentacji lub w witrynie sieci Web producenta sprzętu.

    także utknołem prosze o pomoc z góry dziekuje
    jestesm calkowicie zielony w tych sprawach
    dodam ze mam ruter arris wchodzielem na strone arris strona jest jednak w języku angielskim a wiec
    szukalem tego jakiegoś ogólnego adresu ip ale nic nieznalazłem niebete sie tu rospisywal a wiec to tyle
    prosze o pomoc itd :wink:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dodam może że po wpisaniu bramy domyslnej wyskakiwalo mi cos takiego

    Strona internetowa jest niedostępna
    Strona internetowa pod adresem http://255.255.255.0/ może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy.
    Błąd 108 (net::ERR_ADDRESS_INVALID): Nieznany błąd.
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Żeby wejść na router nie trzeba wpisywać bramy w przeglądarcr tylko ip routera czyli 192.168.1.1 laczysz konsole Przestan WiFi czy kablem ?

    Dosie spróbuj wpisać ipconfig /all


    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  5. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kablem
    a skad mam wiedziec jaki ja mam adres
    rutera ?
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak wejdziesz w cmd, i wpiszesz ipconfig /all
    to szukasz linijki gdzie pisze BRAMA DOMYŚLNA i przy niej będzie ip twojego routera.

    Standardowo jest to 192.168.1.1 ew. 192.168.0.1

    Jeżeli podpinasz konsole kablem, a na routerze masz włączone DHCP - czyli automatyczne przydzielanie adresów IP, to w konsoli nic nie musisz ustawiać. Wszystko ma być tam na Automatycznie i powinno się połączyć bez problemu.
     
  7. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok wpisuje ipconfig /all no i nadal wyskakuje
    Nazwa ipconfig nie jest rozpoznawana jako polecenie zewnetrze lub wewnetrzne ,program wykonywalny lub wsadowy
     
  8. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy można to jakos inaczej sprawdzic?
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  10. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra wpisalem ipconfig i moja brama domyslna to 77.91.27.254
    jednak kiedy wpisuje to w przeglądarke to wyskakuje
    Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną 77.91.27.254
     
  12. G_D

    G_D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opolskie
    Jak mas taki komunikat to zmień przeglądarke na Opera lub Exploera:)
     
  13. Ludzie_z_MS

    Ludzie_z_MS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podaj producenta i model swojego routera - zawsze dodatkowa informacja.
    Problem lezy w tym, ze nie mozesz sie zalogowac do softu swojego routera - obejrzyj opakowanie, tam powienines miec moze jakas podpowiedz - fabryczne ustawienie jakie przyjmuje router - wtedy go zrestartuj, przytrzymaj 15-20 sekund igla schowany przycisk na routerze.

    Jesli nie dajesz rady - no to zawsze pozostaje rada ostateczna: zmien router.
     
  14. thedragon840

    thedragon840 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a wiec tak
    Jest to modem zapewne pracuje jako bridge może też jako router.
    Niemniej jeśli pracuje nawet jako bridge to można na niego się wbić
    pudelka niestety nie posiadam
     
Wczytywanie...

Poleć forum