1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox live problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Seb93, Listopad 3, 2012.

  1. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    witam, mam pewien problem dotyczący xbox live, mam whrane lt 3.0 i po długich rozważaniach w końcu postanowiłem podłączyć x'a do neta, a więc podłaczyłem go bezpośrednio do modemu który jest połączony od razu do gniazda internetowego (komp nie jest wtedy podłączony mam tylko jedno wejście w modemie) i kiedy robie test połączenia w x'ie to łączy mi z sięcią, internetem i wyskakuje komunikat o wymaganej aktualizacji klikam że chce ją przeprowadzić to wtedy mi wyskakuje jakiś błąd z kodem statusu, w końcu zrobiłem aktualizacje z pena, wgrało mi nowego dasha wszystko się zainstalowało ale kiedy znowu robie test połączenia wyskakuje mi błąd o treści że aktualizacja nie jest w tej chwili nie jest dostępna i dalej nie jestem połączony, ktoś ma jakieś pomysły? może to mój modem nie jest kompatybilny z livem czy coś ? pozdrawiam i z góry dziękuje z odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdź czy masz odblokowane porty.
     
  4. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    a mógłbyś napisac jak się to robi bo jakimś specem nie jestem :smile:
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  6. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    z tego co patrzyłem na stronce canyouseeme.org to mam zablokowane i jak ja mam to otworzyć teraz prosze o w miare proste wytłumaczenie bym był wdzięczny
     
  7. METALOWYman

    METALOWYman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zwoleń
    Na początku musisz znać nazwę swojego routera, wchodzi potem na stronę typu "1.119. cośtam..." Masz na spodzie routera i wpisujesz hasło, potem szukasz na google jak odblokować porty na swoim routerze :)
     
  8. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    no właśnie kurde to nie zbyt działa wpisuje ip swojego routera w wyszukiwarke i nic, wogóle mam jakieś dziwne to ip(sprawdzałem poprzez wpisanie w menedrzeże urządzeń wipsałem ipconfig) jak patrzyłem na stornach to wszyskie mają na począktu takie same liczby tylko końcowe się różnia np tak jak napisałeś wszyskie mają 168.11. coś tam a u mnie zaczyna się to od 10.35. itd. wogóle nie mam pomysłu jak to zrobić
     
  9. METALOWYman

    METALOWYman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zwoleń
    Podaj nazwe routera
     
  10. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    scientiffic atlanta epc2203 tylko jak już pisałem to jest modem podłączam xboxa to modemu i on jest podłączony do gniazda nie mam tak że mam podłączonyego kompa i x'a do routera a router do moedemu
     
  11. METALOWYman

    METALOWYman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zwoleń
    Podłączasz xboxa przez wi-fi ? A jeżeli nie masz komputera podłączonego po router to nic nie zrobisz D:
     
  12. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    nic wi fi nie podłączam ma x'a podłączonego kablem ethernet do tego modemu (scientiffic atlanta epc2203) i modem odrazu podłączony jest do gniazda internetowego i tyle nie mam nic więcej podłączone
     
  13. METALOWYman

    METALOWYman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zwoleń
    No to nic nie zrobisz, musisz podpiąć komputer (najlepiej laptopa) i skonfigurować router :D
     
  14. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    czyli mam podłączyć xboxa i komputer(mam laptopa)
    do routera i router do tego modemu ?
     
  15. METALOWYman

    METALOWYman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zwoleń
    Nie wiem jak masz zamiar tego dokonać ale chodzi, zebys podłączył do routera laptop i wtedy konfigurujesz :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum