1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live - problemy z połączeniem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kyusus, Kwiecień 20, 2011.

  1. kyusus

    kyusus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka.

    Kupiłem x360 Slim 2 dni temu. Z ojcem próbujemy nawiązać połączenie z usługą Xbox Live (łączy z netem ale z XBL już nie). Korzystaliśmy z TEGO "PORADNIKA", ale nadal nic. Korzystam z rutera, porty odblokowywałem i nadal nic. Proszę o pomoc :(

    P.S. Miałem podobny problem z Windows Live jak chciałem pograć w GTA4 na PC...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kajoj53

    kajoj53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli masz WiFi to musisz pogrzebać w ustawieniach konsoli. Sam mam router ale właśnie przez takie zawirowania poprowdziłem kabel od niego do mojego Xboxa :) Mam wersję Arcade więc z WiFi ci nie pomogę. Jedyne co ci mogę doradzić to poprowadź od routera kabel :)
    EDIT: Może masz router źle ustawiony? Ja mam szerokopasmowy na nazwę użytkownika i hasło. Godzinę grzebałem w ustawieniach routera :(
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A jakis blad ci sie pojawia ?
     
  5. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy router widzi xboxa?
    ustaw wszystko na automat włącz wyłącz router i x`a wprowadź hasło dla wifi ..
    jeżeli wystąpią błędy, podaj jakie.
     
  6. kyusus

    kyusus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @kajoj35
    Poprowadziłem kabel, lecz też nie mogłem się połączyć XBL. Ustawiony jest na szerokopasmowy. Co do ustawień, to ciężko się połapać o co chodzi (aby odblokować porty musiałem włazić gdzieś głęboko w ustawieniach >.<)


    @Touch!
    Wyskakuje mi:
    "Połączenie z Internetem zostało nawiązane, jednak nie jest możliwe połączenie z usługą Xbox LIVE"

    @Fantomx
    Tak, widzi. Hasło jest i nadal to samo. Błąd wyżej.


    I co teraz ?? Aż mam ochotę sprzedać, ale szkoda bo kupiłem kinecta w cenie X'a (1399 zł za zestaw) :mad:

    EDIT: Dzwoniłem do dostawcy sieci. Mówi, że porty do xboxa są odblokowane.
     
  7. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale kod błędu.
    jak masz ten komunikat "Połączenie z Internetem zostało nawiązane, jednak nie jest możliwe połączenie z usługą Xbox LIVE"
    jest chyba możliwość wciśnięcia Y w celu zobaczenia szczegółów.
    masz coś na wifi podłączone w domu do rutera ?

    a jeszcze jedna rzecz może w ogóle nie trafna ale warto spróbować.. zaloguj się na swoje konto przez kompa i zobacz czy tam nie ma jakiegoś regulaminu do zaakceptowania lub coś w tym stylu ...

    na routerze DHCP na auto ... firewall wyłączony. po każdej zmianie włącz wyłącz i zobacz cop się dzieje.
     
  8. wala89

    wala89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ja proponuje wyłączyć firewall na komputerze też miałem ten problem i wyłączenie pomogło
     
  9. kyusus

    kyusus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kod błędu:
    W: 0000-0021
    X: 0000-F001
    Y: 0C8A-0D40
    Z: AFFF-0019
    ID: 0006-0000

    Edit: Wyłączenie firewalla nie pomogło. A co do tego regulaminu, to nawet do XboxLive nie mogę podłączyć, więc to mi raczej dużo nie da....
     
  10. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale zaloguj sie na konto przez PC lub laptopa czy co tam masz. strona Xbox.com PL - Xbox.com

    internet osiedlowy czy jakaś TPsa, kablówka (jaki router)
    jaki IP masz na komputerze a jaki na xboxsie

    ps: i tak dalej uważam ze jest to błąd w wpisaniu hasła dla sieci wifi .. jakaś litrówka albo małe litery zamiast DUŻYCH.
    najlepiej na czas sprawdzania wyłącz kodowanie.. żadne wpa wep itd zostaw bez.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od kogo masz neta, jak wygladaja ustawienia routera tzn dhcp i wifi ?
    Dobrze otworzyłeś porty ? (choc i bez nich ma sie laczyc z XBL)

    Powiedz mi jak router ma widziec xboxa gdy on nie ma z nim polaczenia ?
     
  12. marcincs

    marcincs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Jezeli w kompie masz polaczenie z netem to sprobuj wpisac adres mac w xboxie taki jak masz w kompie.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Juz lepiej nie dawaj rad, jak tak zrobi albo oba urzadzenia nie beda mialy nawet dostepu do sieci albo sie polaczy ale bedzie zrywac polaczenia, pingi beda wysokie i transfer niski
     
  14. marcincs

    marcincs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Za madry to ty nie jestes!!!Jezeli ma neta od takiego dostawcy jak ja to ma przypisany adres mac zeby laczyc sie z netem i jezeli nie przypisal adresu mac routera tylko kompa to xbox nie bedzie sie laczyl z netem.Chyba sam nie masz pojecia o czym piszesz
    Poczytaj sobie jak niby jestes taki madry i takie dobre rady dajesz
    http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Konfiguracje-Xbox-Live.html , a szczegolnie ten kawalek

    Sieci lokalne, kablówki

    "W sieciach lokalnych i łączach dostarczanych razem z telewizją kablową stosuje się filtrację adresów MAC ograniczając ilość podłączonych urządzeń. Wtedy można wpisać w konsoli jako alternatywny MAC adres fizyczny Twojego komputera i podłączać na zmianę Xboksa albo komputer."
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Heheh przeczytaj moj dziesiaty post moze zrozumiesz, ty masz zwyklego dostawce osiedlowego wiec oni na podstawie mac adresu przypisuja ustawienia DHCP, tylko nie mow mi Panie znawco ze masz sklonowany mac adresy ktory posiada uslugodawca i dales ten sam mac urządzeniom za routerem, jak tak to gratuluje wiedzy

    EDIT:

    Ale nie w kazdych sieciach i klonuje sie tylko mac z sieciowki ktora posiada uslugodawca do routera za nim to juz im lotto bo masz podsiec i nie widza reszty kompow

    I cytowac artykul to potrafi kazdy ale czy go rozumie to juz gorzej
     
Wczytywanie...

Poleć forum