1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live - problemy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ranoz, Czerwiec 29, 2014.

  1. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Kilka dni temu kupiłem sobie kod na xbox live gold trial... Czyli nie daje mi to konta gold lecz samą możliwość gry przez internet. Kod jest na tydzień. Zakupu dokonałem z powodu GTA Online. No i już po pierwszym uruchomieniu pojawiły się problemy. Podczas tworzenia postaci, nie zdążyłem jej jeszcze zapisać i wyskoczył komunikat "odłączono od usługi Xbox Live". Sytuacja powtórzyła się kilka razy. Ostatecznie wybrałem losową postać i rozpocząłem grę. Jednak ok. co 5-10 min pojawiał się komunikat o odłączeniu od usługi... Następstwem tego jest przełączenie w grze do trybu fabularnego a powrót do multi jest czasochłonny.

    Poczytałem na internecie co może być przyczyną. Najpierw przetestowałem połączenie. Okazało się, że NAT jest umiarkowany. W ustawieniach routera włączyłem UPnP. Od tego momentu problem z NAT zniknął. Jednak wyrzucanie z Xbox Live nadal się nie skończyło. Wyczytałem w internecie, że należy utworzyć nowe porty w routerze i przekierować na nie xboxa. Więc utworzyłem dwa porty: UDP i TCP. Przekierowałem na nie xboxa. I tutaj myślałem już, że problem się rozwiązał, ponieważ gdy grałem ok 40 min to wyrzuciło mnie tylko raz. Jednak następnego dnia grałem dłużej i problem się pojawia wciąż ale raz na 20-30 minut... To wciąż jest denerwujące.

    Próbowałem zmienić kanał routera na inny (tak doradzają na stronie support.xbox.com) jednak to wciąż nie pomogło.

    Trafiłem na taką stronę : Porty sieciowe konsoli Xbox
    Jest tam napisane
    Wczoraj otworzyłem wszystkie te porty i przekierowałem na nie xboxa... No i sytuacje się spowrotem pogorszyła. Z usługi xbox live wyrzuca mnie raz na 5 minut...

    Już totalnie nie wiem co mam robić... Jeszcze w kwietniu grałem przez internet w FIFA 13, Forza Horizon, Gears of War 3 i wszystko działało poprawnie...
    Sprawdzałem wymagania dot. prędkości internetu, lecz tam jest wszystko w porządku.
    Internet mam z lokalnej sieci "małpa" - Piekary.net - strona główna

    Mój router - FritzBox 3270 - FRITZ!Box - innowacyjne routery - FRITZ!Box 3270 edycja polska

    Xbox oczywiście jest połączony bezprzewodowo.

    Proszę o jak najszybszą pomoc...

    Pamięć podręczną w konsoli też czyściłem i też nie pomogło.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Proponuje podłączyć Xbox kablem zamiast bezprzewodowo i zobaczyć jaki da to efekt, być może siła sygnału jest zbyt słaba, bądź xbox traci na ułamek sekund synchronizację z siecią i dla tego następuje rozłączenie, lecz może nie być to wcale wina internetu, lecz samej gry, widziałem na forum ze już kilka osób ma problemy identyczne do twoich co świadczyło by o tym ze serwery R są jakieś wadliwe i niedopracowane. Swoja stroną ja gdy jeszcze miałem GTA V nie miałem ów problemu, fakt raz na jakiś czas zdarzyło się ale tylko sporadycznie.
     
  4. szangg

    szangg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    227
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opoczno/Łódź/Bad Hersfeld
    A mi się wydaje, że to spowodowane modernizacją strony xbox.com. Mi nie pokazuje znajomych ani ich aktywności
     
  5. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Skoro tylko kilka ma ten problem osób to raczej wina leży po stronie sprzętu. Ja mam UPC 250 i Technicolor 7200 ich (modemorouter) czasem połączenie z Xbl zrywa co 10. A co to za sprzęt wystarczy poczytać. Same problemy i reklamacje.


    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kolego są problemy z live ja mam zew IP i mam problemy , dzisiaj mnie wywalało regularnie z xbox live party
     
  7. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powoli zaczynam żałować, że kupiłem tą konsolę... Specjalnie na wakacje czekałem żeby pograć w multi i okazuje się, że nic z tego...

    W każdym razie jak ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, to proszę o pomoc....

    Niestety nie mam możliwości podłączenia kablem. Po pierwsze jest on w innym pokoju i nawet jak przeniosę tam xboxa to nie mam TV, a po drugie mój dostawca internetu zrobił takie blokady, że za każdym razem, jak chce podłączyć kabel do innego urządzenia, to muszę dzwonić do nich i czekać, aż mi to odblokują, a następstwem tego jest to, że jak będę chciał spowrotem podłączyć kabel do routera, to będę musiał zaś dzwonić i czekać...
    Myślę, że moje problemy z xbox Live nie są skutkiem słabego sygnału, ponieważ mam wszystkie kreski zarówno jak sprawdzam z poziomu xboxa, jak i z poziomu routera...
     
  8. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Obstawiam winę sprzętu

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przepisz mac adres z karty sieciowej pc, nastepnie podlacz xboxa kablem wpisz mac adres z pc nic nie bedzie trzeba zmieniać(czy tez zgłaszać)
     
  10. p0358

    p0358 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    135
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Hmm... A możesz dokładniej wyjaśnić w jaki sposób łączysz się z internetem? Rozumiem, że Wi-Fi masz z routera, do którego podłączony jest kabel z końcówką RJ-45 od dostawcy?
     
  11. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, dokładnie... Kabel ten jest podłączony do routera, z którego mam wifi. I w domu oprócz konsoli to z wifi korzysta od czasu do czasu laptop lub telefon. Komputer jako że mam stary i nie ma Wi-Fi, to jest podłączony do routera za pomocą kabla. Konsole i router dzieli tylko jedna ściana i jak już wspominałem, zasięg jest pełny....
     
  12. p0358

    p0358 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    135
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Spróbuj odłączyć od routera wszystkie urzadzenia poza Xboksem i sprawdzić, czy to cokolwiek da. Jeśli nie bardzo, zrób test na speedtest.net i spingować np. Xbox.com przez laptopa (przez Wi-Fi) i wklej tutaj wyniki. Możliwe, że rozłączanie to wina właśnie wina pingu.
     
  13. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    dokładnie zrób tak jak pisze kolega akir, powinno wtedy działać po kablu
     
  14. p0358

    p0358 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    135
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Po co ma podłączać Xboksa bezpośrednio do kabla od dostawcy, skoro ma router? No chyba, że żeby sprawdzić czy te rozlaczenia to wina routera. Przenoszenie Xboksa zostawiłbym na koniec.
     
  15. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Po to aby sprawdzić czy po wifi połączenie jest stabilne. Jeżeli będzie to samo to jest to co u mnie wina sprzętu czyli reklamacja.

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  16. p0358

    p0358 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    135
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Jeśli podłączy do routera i będzie to samo, a podłączy do kabla od dostawcy i problem zniknie, to wina routera. Jeśli podłączy do routera i problem zniknie to wina Wi-Fi; może to być wina routera albo coś zakłóca twoją sieć, np. inny AP nadajacy na tym samym kanale. Jeśli podłączy do kabla od dostawcy i dalej to samo (po zmianie akceptowanego MACa przez telefon), to znaczy, że masz niestabilne połączenie od dostawcy (albo coś skopane z konsolą, ale wątpię). Może też sprawdzić jakie ma pingi na Wi-Fi i po kablu.
     
  17. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dosyć nietypowa sytuacja... Włączyłem battlefield 4 i grałem ok 2 godziny w single i mnie nie wylogowalo, a później pół godziny w Multi i również bez problemu.. Albo coś jest z GTA albo problem się sam naprawił... Zaraz włączę gta i zobaczę co się będzie działo...

    Więc tak: battlefield 4 działa perfekcyjnie. W trybie online, nawet jak nie używam pada przez dłuższy czas to się nie wyłącza... Gram już kilka dni i ani raz mnie nie wyrzucilo...
    Wczoraj włączyłem gta online i znów się zaczelo... 10 min gry i "odlaczono od usługi xbox live". Próbowałem grać dłużej, ale wciąż to samo.
    Później uruchomilem battlefield 4 i znów nie ma problemu...

    Czyli raczej to nie jest problem routera ani konsoli ani połączenia...

    Czy jest możliwe żebym np miał zbyt wolny Internet jak na gta online? W czym może być problem?

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj. Jeżeli chcesz odświeżyć usuń poprzedni i napisz nowy post (raz na 24h)

     
  18. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    U mnie problem z GTA zniknął po wymianie modemoroutera ze starszym softem. Czyli w moim prZypadku wina leży po stronie sprzętu

    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  19. Artoox253

    Artoox253 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sanok
    Ranoz mam dokładnie ten sam problem gram w GTA 5, niezależnie czy multi czy singiel wywala mnie po max 10min, a gdy gram sobie w bfa 3 online, albo fife 14 przez online lub wogóle każda inna gra online, nie mam żadnego problemu, w bfa 3 mam przegrane w multi ponad 100h i jeszcze żadnego rozłączenia, w gta online pograłem w sumie z 1-2h i nawet nie zliczyłbym ile tego było... Strasznie dziwne to jest, a mam tak samo jak kolega wyżej, czyli mam router i do niego podpięty kabel od internetu, nie bezpośrednio kablem do xboxa.
     
  20. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    WINA GTA nic innego, nic nie poradzisz na zle zrobiony MP w grze
     
  21. ranoz

    ranoz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wymiana na inny egzemplarz pomoże w rozwiązaniu problemu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum