1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live, prośba o radę.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mdma'niac, Sierpień 26, 2010.

  1. mdma'niac

    mdma'niac Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam posiadam internet 2mb z TP, jednak nie jest to neostrada, a internet DSL (nie mam dynamicznego IP). Modem wpięty jest do komputera za pomocą kabla ethernet, a złącze takie mam w komputerku swoim tylko 1. Więc Xboxa już nie mam gdzie wpiąć. Więc kupić kartę sięciową USB i podpiąć Xboxa czy kartę bezprzewodową pod USB i wtedy jakoś to zgrać? Czy za kartę sieciową usb może posłużyć mi modem usb huawei od neo, który łączy kompa z liveboxem? Zadziała? Czy owy modem = karta sieciowa usb? Posiada MAC itd.. ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kupujesz karte bezprzewodowa do pc (obojetnie jaka byleby pc czerpal z niej internet) nastepnie kablem ethernet podlaczasz xbox-pc. No i udostepniasz lacze tzw. mostek.
     
  4. mdma'niac

    mdma'niac Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale mi chodzi o to:
    Kompa mam podłączonego do modemu, a modem do gniazda telefonicznego i tak czerpie neta i innym sposobem czerpać nie mam możliwości. a XBOXA chce połączyć z kompem za pomocą ADAPTERA WI-FI marki SAGEM :) CZy to możliwe? Męcze sie od paru godzin, xbox nic nie wykrywa :/ Proszę o pomoc
     
  5. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Z tego co wiem Xbox wykryje tylko oryginalny adapter WIFI od Microsoftu . Inne nie zadziałają
     
  6. mdma'niac

    mdma'niac Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam xboxa 360 250GB (slim) z wbudowanym WI-Fi więc chyba powinien łapać wszystkie sieci wifi... :( Coś musiałem popieprzyć, udostępniłem "połączenie lokalne" dla "połączenie bezprzewodowe" i niby wszystko ok, moja nokia E52 wyszukuje i nawet śmigała po necie, ale xbox nie wyszukuje :( eh

    -sieć udostępniona
    -DHCP włączone
    -ustawienie sieci ad hoc
    mam ustawione bez zabezpieczen, zadnego klucza, Xbox wyszukuje sieć "patryk" czyli moją. wszystko jest ok 802.11g, itd, itp, tylko, że podczas testu połączenia wyskakuje błąd, że nie xbox nie może pobrać adresu IP od routera (którego nie mam ;p). Za to jak na kompie wyłącze DHCP, a w klocku ustawie ręcznie IP, DNSY itd to wyskakuje za to błąd, żeby ustawić DHCP !!! WTF!!! mam dość tego nowego xboxa, w poniedziałek dzwonie do nich :d chyba, że macie jakieś pomysły
     
Wczytywanie...

Poleć forum