1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox live przez karte sieciową. Problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez [matheok], Sierpień 11, 2010.

  1. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wymienilem karte sieciową, bo myslalem, ze ta na plycie glownej jest padnieta. Konfiguruje wszystko, tak jak ma byc, udostepniam, a po wlaczeniu xboxa, nawet nie mam ikonki o jakimkolwiek laczeniu się. Po konfiguracji, gdy chce przetestować łącze to wyświetla mi komunikat z xboxa, ze kabel nie podlaczony
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    a) Albo kabel jest popsuty
    b) lub karta w xboxsie jest popsuta
    c) z kartą w pc coś jest nie tak
     
  4. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a jakim cudem mogla sie zepsuc karta w xboxie, jak byl wylaczony?
    kabel sprawdzilem ethernet, ale musi byc jakis specjalny, czy tylko wtyczka ma pasowac?
     
  5. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Chodzi mi o to że np. jest przerwany czy coś jak masz możliwość sprawdź na innym kablu
     
  6. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kurde wziąłem od sąsiada jego kabel od internetu i to samo... Myślisz, że karta w xboxie padła? Ale jak?

    Dodam, że komputer wrócił z naprawy, spalił sie zasilacz i dysk. Nie moglem podlaczyc xboxa pod internet, to kupiłem dzisiaj nową karte sieciową. Wykrywa mi ją, sterowniki wgrane. Jak piorun walnął to xbox był wyłączony.
     
  7. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A to może karta sieciowa w PC jest źle skonfigurowana albo co?
     
  8. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    a kabel ethernetowy masz scrossowany? :)
     
  9. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no konfigurowałem zgodnie z poradnikiem. Adresy wpisałem, udostepnim z modemu łącze i gdy właczam xboxa to kabel sieciowy dalej odlaczony, a w xboxie po konfiguracji gdy dalem test to tez odlaczony
     
  10. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A masz przerobionego xbox'a
     
  11. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie mam, a nawet jakbym mial to co to za roznica, skoro 3 dni temu gralem normalnie po online??
    Kabel mam napewno dobry ten co siedzi teraz u mnie, bo tak jak mowie gralem na nim 3 dni temu jeszcze, a ten od sąsiada wiem tyle, ze ma takie same wtyczki, ale niewiem czy scrossowany... On go do internetu uzywa.
    A to moze byc wazne?
     
  12. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sprawdzilem kabel u sąsiada, jest dobry, karta sieciowa w PC wymieniona na nową, więc jak mogło spalić mi karte w xboxie, skoro kabel przeżył?:)
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moglo :( jak poszedł zasilacz to i karta w xboxsie mogla
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Po karcie w xboxie
     
Wczytywanie...

Poleć forum