1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live przez laptopa i iplusa

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez usio14, Maj 4, 2009.

  1. usio14

    usio14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam :) Odrazu pisze jaki mam problem, mam xboxa 360 bez zadnych przerobek skrossowany kabel laptopa i internet iplusa. Chodzi mi oto ze nie moge sie polaczyc z xbox live, wszystko mam podlaczone powpisywane standardowe ip w lapku i konsolce(konsola wykrywa lapka). Ale nie mam pojecia jakie sa DNS-y do iplusa i czy cos bylo by jeszcze potrzebne. Na laptopie mam viste bez media centera.

    Prosilbym o jakas pomoc a najlepiej co nalezy zrobic pokolei.
    Wielkie dzieki i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. muciek1988

    muciek1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    też miałem taki problem z polączeniem. musisz wejsć na centrum udostepniania pozniej na zarzadzaie połaczeniami siecowimi, i modemie musisz udostepnić łączenie sie z internetem inym komputerem tak to w skrucie wygląda, ja mam orange beprzewodowe tak zrobiłem i działa
     
  4. PiaER

    PiaER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Auvergne
    Na laptopie powinines wlaczyc usluge ICS (Internet Connection Sharing-Dzierzenie polaczenia internetowego).
    Jako DNS mozesz sprobowac wpisac IP laptopa

    Na PW wysle Ci poradnik dzielenia lacza iPlusa. Nie wiem czy dziala, bo tylko szybko machnalem wzrokiem.
     
  5. usio14

    usio14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    noo i wlasnie jest haczyk :/ z tym udostepnianiem laczenia internetu z innym komputerem... błąd mi wyskakuje połączenia internetowego. maciek1988 ja tak robiłem i błąd własnie mi wyskakuje normalnie nie wiem co robic :(
     
  6. muciek1988

    muciek1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    nie maciek tylko muciek(ale to tak na marginesie) to po kolej, 1krok wchodzisz na centrum sieci i udostepniania, 2krok zaradzanie poloczeniami siecowymi , 3 wchodzisz na wlaściwości(modemu oczywiscie) udostepnianie poloczenia i zezwalasz na poloczenie z inym komputerem i siec publiczną ustawiasz a zabezpieczenia ustawiasz nie stadardowe. powiem tak ja długo nad tym kombinowałem jak to zrobic u siebie i zrobiłem tak jak ci napisałem i mi działa. powino u ciebie też zadziałać, hehehe powodzenia
     
  7. usio14

    usio14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wielkie dzieki muciek1988 wszystko miodzio chodzi :) nawet troche pogralem na multi w GTA 4 :p
     
  8. JAJKO1133

    JAJKO1133 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    WITAM!!

    Czy ktoś mógłby mi dokładnie opisac jak podłązyc x360 do neta zaznaczam że również korzystam z laptopa oraz iplusa
    z góry dziękuje!
     
  9. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    1. Na laptopie udostepniasz polaczenie sieciowe (prawy klawisz na nazwie polaczenia w ustawieniach sieci, wlasciwosci i gdzies tam jest "udostepniaj polaczenie..."
    2. Ustawiasz na laptopie dla karty sieciowej IP (np, moze byc taki) 192.168.1.1 i maske sieci 255.255.255.0
    3. Ustawiasz w xboxie IP 192.168.1.2 maske 255.255.255.0 brame (gateway) 192.168.1.1
    4. Ustawiasz na xboxie adres serwera DNS na 192.168.1.1, zapasowy mozesz wpisac 194.204.159.1 (to DNS Tpsy, ogolnodostepny dla calej polski)

    Spinasz kablem xboxa z laptopem (albo laczysz je via wifi, jak ci wygodniej) i powinno dzialac.
     
  10. JAJKO1133

    JAJKO1133 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Udostępniłem i zrobiłem wszystko i nie udało się!!! HELP!
     
  11. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Nie udostepniles, albo nie zrobiles wszystkiego.

    Dostajesz moze jakis komunikat bledu? W ktorym miejscu sie wywala? Na szukaniu xbox.com czy wczesniej?
    Moze tak sprobujesz choc w przyblizeniu napisac cos wiecej poza tym ze "nie dziala mi"
     
  12. robgrab

    robgrab Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Iplus i inne sieci gsm maja za duze pingi wiec na xbl i tak nie pograsz
     
  13. JAJKO1133

    JAJKO1133 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Jeśli chodzi o ''udostępnienie'' to myśle że wszystko ok wbijam w zarządzanie połączeniami sieciowymi klikam prawym na ''urządzenie iplus'' właściwości i zaznaczam pierwszą opcję. A mógłbyś mi bardziej objaśnic punkt 2 bo ciemny jestem w tym wszystkim.
     
Wczytywanie...

Poleć forum