1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX LIVE pytania początkującego...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kerpal, Październik 9, 2009.

  1. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Witam , postanowiłem podłączyć neta do konsoli i jak narazie jestem na etapie ustawiania przez Krisa przez TeamViewer ... i mam pytania odnosnie xbl:

    1.Jak się zarejestrować , czy w konsoli czy przez kompa , żeby mieć konto i gamertag
    2. Co będę mógł robić jeśli będe miał konto tylko SILVER , wiem że pobierać patche , update , coś jeszcze ciekawego ?
    3. Jeśli będe robił to co podałem i wy podacie w punkcie 2 to możliwe że mi zbanują konsolę jeśli mam piraty ? ale nie będe grał w necie ...
    4. Jeszcze jakieś wskazówki , porady ? ;]


    ps. szukałem w google i tutaj na forum , nic ciekawego nie znalazłem , a jak znalazłem to były to odpowiedzi "połowiczne" ...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sQuAsh

    sQuAsh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    1. W konsoli.
    2. Nic innego co wymieniłeś. Po prostu będziesz mógł być tylko członkiem XBL i mieć kumpli itd.
    3. Konsola zapisuje gry, w które grałeś więc tak naprawdę nigdy nie masz pewności. Ja już gram na XBL na piratach od około 3 miesięcy i nic jak na razie.
    4. Jeźeli chcesz mieć pewność że Cię nie zbanują na XBL to graj tylko na ORYGINAŁACH. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz na forum, do mnie na PW lub na XBL później. ;)

    gt: sQuAsh PL
     
  4. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    A czytałem że jakieś filmy można wypożyczać , trailery , dema
     
  5. Galagher

    Galagher Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    jako użytkownik silver możesz ściągać dema gier, trailery, jest to bezpłatne a filmy to za M$ pkt
     
  6. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Rozumiem , teraz pytanie , mam neta neostradę/multimo i niestety , żeby mieć neta w konsoli muszę kupić router i podłączyć go , tak jak pewnie wielu z was , więc poradzic się musze was , który z tych co podałem , nadaje się do takowego podłączenia , najtańsze wziąłem bo kasy za bardzo nie mam teraz a nie chce jakiegoś super i wogole , tylko żeby dobrze działał ... :

    http://allegro.pl/item755097038_router_dsl_tp_link_tl_r402m_4xrj_45_kablowka.html

    http://allegro.pl/item756696915_nowy_router_td_8816_indeks_a_gwarancja.html

    który się nadaje a który nie a może obydwa są nie do tego ;p
     
  7. Mitmart

    Mitmart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jesli konsola jest juz przerobiona to to czy gra na oryginalach czy piratach nie ma juz znaczenia i tak moze dostac bana, tysiace razy bylo juz to mowione ze wystarczy ze konsola jest przerobiona i juz jest mozliwosc dostania bana. I granie na oryginalkach w przypadku przerobionego sprzetu niezmniejsza tej szansy
     
  8. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    ok a jak z tymi routerami ?
     
  9. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
  10. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz

    A ja się z tym nie zgadzam - MS nie widzi przeróbki napędu - tylko źle zpiracone gry w napędzie.
     
  11. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    to co do cholery ten router ma miec ? dla mnie kazdy taki sam jest ...
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ten drugi sie nada ale nie ma wbudowanego switcha (tylko jeden port ethernet) wiec i tak trzeba do niego dokupic switcha (koszt jakies 20-30zł) wiec juz lepiej dolozyc te pare złoty i kupic od razu ze switchem
     
  13. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
  14. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
    No to może powoli.

    Najczęściej w Polsce wykorzystuje się dwa typy routerów:
    Jeden to po prostu router z wejściem WAN RJ-45 i ten się stosuje najczęściej w kablówkach.
    Drugi rodzaj (taki jak ty potrzebujesz) to router z modemem ADSL. Ten ma port WAN z wejściem telefonicznym RJ-11. Pan z komputronika maił racje, ale jeszcze pytanie jaki teraz posiadasz modem - do kompa podłączasz się przez kartę sieciowa czy USB ?
    Jeżeli USB - router z modemem ADSL - jeżeli Ethernet to router bez modemu ADSL z wejsciem RJ-45.

    Polecam http://allegro.pl/item772121185_najtaniej_nowy_d_link_modem_router_adsl2.html i będzie na bank ok :)
     
  15. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    no własnie tego mam upatrzonego , a jak z konfiguracją ? ma ktoś neta neostradę albo multimo i ten router ? ciężko konfigurować ?
     
  16. himus11

    himus11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
  17. Kris22

    Kris22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam szanowną brać forumową :D

    Chciałbym się dowiedzieć jakie są konsekwencję bana - czy w ogóle nie wejdę na Xlive , czy np. mogę zrobić update itd. ,ale nie mogę grać w gry przez net - jak to jest? :p
     
  18. scorpionx

    scorpionx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Porównaj to do tego jakbyś dostał bana od dostawcy internetu - zostajesz odłączony od siecie, i tak jest w tym przypadku :p Poprostu nie połączysz się ze swoim kontem, z czym wiąże się brak możliwość wejścia na xbox live, sciągnięcia aktualizacji itp.

    Poprostu klasyczny offline :)
     
  19. kerpal

    kerpal Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    To ma ktoś router i internet z multimo albo neostrady
     
  20. Pabis

    Pabis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pisz
    Ja mam router i neostrade :) router edimax'u. Czego nie wiesz postaram sie pomoc
     
  21. himus11

    himus11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Napisałem do Ciebie kilka postów wyżej ^^
     
Wczytywanie...

Poleć forum