1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX Live- Pytanie !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pajak, Listopad 26, 2011.

  1. pajak

    pajak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2009
    Posty:
    183
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam wszystkich!

    Mam zamiar grać w gry na Xboxie przez internet, ale mam pytanie: jaka potrzebna jest prędkość do komfortowego grania? Mam internet CDMA z Orange 1 Mb/s, obawiam się, że taka prędkość mi nie starczy.

    Niestety wszelkie kablówki i inne "szybkie łącza" nie wchodzą u nas w grę (mieszkam w wiosce która liczy 100- stu mieszkańców). Zastanawiam się nad internetem satelitarnym. Ale czy taki rodzaj połączenia wchodzi w grę? Raz mi jakiś koleś mówił, że tylko opcjonalnie. Sorry nie znam się na tym, proszę o rady.

    Dziękuję i pozdrawiam :D .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Na takim necie beda lagi lub nie polaczy bo pingi duze. Nie ma u was radiowki?

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  4. pajak

    pajak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2009
    Posty:
    183
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U nas w pobliżu (ok. 7 km) znajduje się jakiś dostawca internetu. Oferuje prędkość internetu rzędu 2 Mb/s. Niestety przez te lasy i odległość musiałbym postawić jakąś antenę na kilka metrów :).

    Spróbuję jutro zobaczyć.
     
  5. Radjo

    Radjo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    100 podpisów pod petycją dla burmistrza o zaciągnięcie światłowodów do waszej wioski ukrytej w liściach :D. A tak poważnie to internet satelitarny powinien załatwić sprawę. Pozdrawiam
     
  6. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja tez mieszkam na zadupiu i nie moge miec neostrady ani nic. Mam radiowke 4mb i jakos zyje.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  7. pajak

    pajak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2009
    Posty:
    183
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    "100 podpisów pod petycją dla burmistrza"- Dobry żart! W naszej miejscowości mieszka dokładnie 120 ludzi. Większość to ludzie po 40- stce. Rolnicy którzy poza polem i Ciapkem świata nie widzą.

    Jutro zobaczę co będzie z tym internetem, raczej wygrywa u mnie satelita, ale ona strasznie droga. . . . a jeszcze chciałem sobie 60- tkę kupić :p. Dziękuję za rady!

    P.S: Abonament muszę wykupić z początku, czy pierwsze 3 miesiące mam za darmo?
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. chmielowy

    chmielowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dorzuce sie do pytania , czy nie placac zednego abonamentu moge miec internet ? nie chodzi mi tu teraz o granie tylko sciaganie dodatkow,demek czy innych tam darmowych rzeczy
     
  10. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Albo wez nakrec ludzi z wioski - zaloz neta satelitarnego i jeszce innym udostepniaj :)
    Zarobisz :)

    1mb i na dodatek z orange to lipa :)
    SPrawdz jaki masz ping - jesli do 80 to jeszce mozesz cos probowac.
     
  11. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Albo wez nakrec ludzi z wioski - zaloz neta satelitarnego i jeszce innym udostepniaj :)
    Zarobisz :)

    1mb i na dodatek z orange to lipa :)
    SPrawdz jaki masz ping - jesli do 80 to jeszce mozesz cos probowac.
     
  12. pajak

    pajak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2009
    Posty:
    183
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pingi pokazują mi średnio 80- 110, mogę grać?

    P.S: W zrywach, gdy mam nawet 1,4 Mb/s (nie wiem jakim cudem) pingi pokazują 50. Może w tedy grać? Tzn. od 22- 7 wtedy osiąga najszybszą prędkość.
     
Wczytywanie...

Poleć forum