1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live Rejestracja

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krystom22, Listopad 7, 2009.

  1. krystom22

    krystom22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -----------
    Hej :)

    Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób zarejestrować konsolę na Xbox Live ( mam oryginalną nieprzerobioną konsolke, której nie zamierzam przerabiać i w pełni grać w legalne oryginalne gry :) ) , chodzi mi dokładnie oto jak np wypełnić poprawnie okna do rejestracji. Skąd możemy wziąść kody np do Niemiec albo innego kraju ? Czy ma znaczenie to w jakim kraju sie rejestrujemy ?

    Noi takie jeszcze jedno pytanko : Czy komukolwiek zdarzyło się tak, że miał oryginalną konsole, oryginalne gry, nic nie przerabiał i wsio było legalne a oberwał bana ? Polska nie posiada usługi Xbox Live, więc się tak zastanawiam. Jedna moja konsola oberwała bana oczywiscie przerobiona, ale teraz jak mam nową to poprostu nie chce sie rozczarować i zaliczyc kolejnego bana a wiadomo, że konsola wcale taka nie jest tania tymbardziej jeśli się ma dwie :) .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W instrukcji masz podane jak się zarejestrować ;)

    Najczęściej wybiera się UK lub US.
    Dane bierzesz z internetu (jakieś konsulaty, ambasady itp)
     
  4. krystom22

    krystom22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -----------
    Sprawdzałem i w intrukcji nic nie ma na temat rejestrowania sie na Xbox Live :p Pozatym prosiłem o podanie przykładu noi pytałem również o coś jeszcze - więc za bardzo się twoja pomoc nie zdała :)
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Przykład: konsulat RP w Waszyngtonie lub Ambasada PL w Londynie.. Wszystko znajdziesz w internecie. Nie trzeba wszystkiego robić za Ciebie...

    Robisz dołącz do usługi Xbox Live i robisz wszystko po kolei ;) Co tutaj tłumaczyć?

    Aha i zmień w czasie rejestracji region w ustawieniach konsoli z Polski na kraj, na który chcesz się rejestrować...
     
  6. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kolega dobrze napisał: zarejestruj na UK lub USA (twoj wybór) jesli chodzi o dane to wygoogluj sobie frazę: fake name generator.
    Róznica pomiedzy UK i USA jest taka ze niektóre DLC są w USA wczesniej. Jesli bedziesz chcial natomiast pobierac DLC z blokadą regionalną (chyba wiecej niż połowa) to i tak bez VPN sie nie obejdzie, a serwery w UK i USA ma większość sprzedawców kont VPN.
     
  7. krystom22

    krystom22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -----------
    Słuchaj po to pisze na forum, żeby uzyskać pomoc a nie słuchać wykładów typu " co tu tłumaczyć " - nie każdy musi się znać tak perfekcyjnie jak TY :) - nie ma ludzi idealnych :p .

    Aha czyli rejestruje się na Niemcy zmieniam ustawienia regionalne na Niemcy a potem po rejestracji można już na Polskę zmienić ?

    Noi czy ktoś mi odpowie jak to jest z tą oryginalną konsolą z Livem w Polsce? Czy ktoś oberwał bana?

    Tak czy siak Dzięki za " Pomoc "
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No nie wybrzydzaj bo i tak mogłeś wszystko sam znaleźć bo to wszystko było, więc równie dobrze mogłeś dostać warna za zakładanie tematów które już były...

    1. jak chcesz na Niemcy to robisz tak jak napisałeś. Po prostu jak będzie Polska to będzie Ci wyskakiwał błąd bo w PL nie ma Live'a więc nie ma jak przejść dlatego na czas rejestracji zmieniasz region w konsoli

    2. dane jakie chcesz. ja podałem dane konsulatu RP w Waszyngtonie. Można też dane zmyślone ale kod pocztowy musi się zgadzać - z tego co mi znajomy mówił to teraz już nie jest to aż tak trudne, bo on nie podawał niektórych danych. ile w tym prawdy dowiesz się jak będziesz rejestrował

    3. póki co nikt nie pisał o taki przypadku, żeby dostać bana za Live'a w PL na nieprzerobionej konsoli
     
  9. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niemiec nie polecam bo bedzie Ci trudniej znaleść VPN z niemieckim IP do zakupów marketplace
     
  10. krystom22

    krystom22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -----------

    Teraz Dzięki :) Próbowałem szukać tu na forum o tym ale ciężko się połapać jak dla mnie hehe.
     
Wczytywanie...

Poleć forum