1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox live - router tp lik wr340g

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez keram, Lipiec 12, 2012.

  1. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    mam problem z podłączeniem xboxa do neta,
    Wszystko jest fajnie do momentu połączenia sieci z internetem przez xboxa,tam cały czas wyskakuje błąd.
    Niby robie wszystko zgodnie z instrukcją,a ciągle jest problem.
    Konsola jest nówka, nie przerabiana.
    Przez kabel jeszcze nie próbowałem się łaczyć,bo nie chce stracić tego pierwszego miecha za darmo :)
    Proszę o pomoc!
    Pozdrawiam
    Marek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak kolega robi test połączenia to w którym monecie wyskakuje błąd .
     
  4. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Teraz między siecią a internetem,ale było już miedzy internetem,a xbox live.
    Zainstalowałem aktualizacje z płytki i dalej nic,chociaż jak już łączyło sie z xbox live to już sie cieszyłem :witless:
     
  5. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak wyskakuje błąd na xboxlive to teraz musisz się zalogować na konto które mam xbox live lub je założyć .
     
  6. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziwne,raz łączy sie z internetem,a raz nie,chociaż po kilku testach połączenia już nie chce nawet łączyć się z netem. pisze mi o błedzie dns i żeby odłaczyć zasilanie po czym odłaczam i.. znowu sie łaczy z xbox live,ale po czym pisze ze wymagana jest aktualizacja,ktora obecnie jest nie dostepna :eek:
     
  7. -Majkel-

    -Majkel- Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiem Ci ze problem z pewnoscia lezy w routerze. Mojego Xboxa probowalem podlaczyc juz na 2 routery. Jeden do Pentagramu gdzie w ogole nie moge sie polaczyc przez wi-fi, jednak po podlaczeniu przez kabel non stop sie laczy z internetem i nie ma zadnego problemu. Drugim router jaki probowalem jest LiveBox od TP i powiem ze jednym z problemow jaki tam byl bylo dodanie adresu MAC od karty sieciowej Xboxa i ruszylo bez problemu.
     
  8. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Po wielu próbach łączenia na różne sposoby ,zdecydowałem sie na kabel i tu też nie działa tzn.zatrzymuje się na połączeniu miedzy internetem ,a xbox live,już powoli wyczerpuje zapał do tego,pomóżcie ! bo chciałbym se troche pograć przez tego neta.Może trzeba jakoś te porty odblokować w routerze,ale ja nie wiem jak?!
    Mam dziś trocha czasu wiec jak jest ktoś chętny do pomocy to czekam!

    Internet z tzw."gniazdka" włączam kabel i jest.
    Router TP link wr340g do niego podpięty lapek i wszystko śmiga bez zarzutu.
    Jak coś to pisać a na pewno odpowiem.
    Pozdrawiam
    Marek
     
  9. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    1 : W ustawieniach sieci w Xboxie daj wszystko na ''Automatyczne''.
    2 : Sprawdź w routerze, czy przypadkiem nie ustawiłeś filtrowania urządzeń po Mac'u, haśle itd.

    Mam dokładnie ten sam model routera i wszystko działa od ''pierwszego wsadzenia'' (kabla :p)...
     
  10. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok.tylko jak sprawdzic tego routera? W Xboxie jest "automatycznie"
     
  11. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
  12. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    "wejść" w routera to potrafię :) tylko co dalej tzn.co z tym "mac"
     
  13. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Advanced Settings -> Security -> MAC Address Filtering...

    Enable Firewall: Disabled
    Enable MAC Address Filtering: Disabled
    Default Filtering Rules: Deny these PCs with the enabled rules to access the Internet.

    Pod tym powinno być pusto... Jeżeli coś tam masz dodane, to usuń...

    Jeszcze tu sprawdź:

    Basic Settings -> Wireless -> MAC Filtering...

    Wireless MAC Address Filtering: Disabled

    Jak wcześniej, pousuwaj, jeżeli pod tym masz coś wpisane.
     
  14. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W tym basic settings miałem odznaczone "allow"zmieniłem na "deny" i uruchomiłem jeszcze raz router i włączam konsole i dalej: aktualizacja nie powiodła się .
     
  15. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam spisany adres mac z konsoli i w zakładce:Wireles statistics mam trzy jakies adresy i w w tym adres xboxa ?! o co chodzi?
     
  16. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Tam są pokazane urządzenia, które łaczą/łączyły się z routerem.

    Resetowałeś router? Wyciągnij kabel od zasilania na kilka sekund wepnij.

    Umm, nie mam więcej pomysłów.
     
  17. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kurcze,wszystko już chyba robiłem!
    Wczoraj wgrałem nowego dashboarda i aktualizacje,bo myślałem że to będzie to,a tu klapa!
    Istnieje możliwość że mam coś w routerze nie tak?! Może zrobić totalny reset?!
     
  18. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Serwer DHCP włączony? Jaki adres IP otrzymuje konsola?
     
  19. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    serwer dhcp : enable
    start ip adres :192.168.100.100
    end ip adres: 192.168.100.199
    adrees ... 120
    potem reszta wszedzie 0.0.0.0 oprócz default domain gdzie nic niema

    konsola :
    ustawienia automatycznie:
    ad.ip:192.168.100.123
     
  20. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Coś za wysokie IP dostaje konsola. Ile urządzeń masz podłączonych do sieci? Adresy DNS zgadzają się z tymi które masz od dostawcy?
    Wejdź w SYSTEM TOOLS -> FACTORY DEFAULT -> RESTORE. To zresetuje Ci router do ustawień fabrycznych. Nie dawaj nigdzie żadnego hasła czy filtrowania MACów i spróbuj się połączyć z netem. Jeśli się uda to później kombinuj z zabezpieczeniami.
     
  21. keram

    keram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zresetowałem router tak jak mi kazałeś i teraz nie mogę wejść na routera 192.168.1.1 nie działa,próbowałem wejść na konsoli i tam łączy się z siecią,ale już z netem nie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum