1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live w Polsce!

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Azur, Maj 20, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Od osoby, która jest związana z firmą Microsoft, ale pragnie pozostać anonimowa dowiedzieliśmy się kiedy pojawi się w Polsce Xbox Live oraz jakie nowe funkcje zostaną zaimplementowane do niego.

    Według słów osoby, która jest związana ze wspomnianym producentem Xbox Live ma pojawić się w okresie wrzesień - listopad 2010. Podobno w siedzibie Microsoftu aż wrze i firma dokłada wszystkich starań, aby jak najszybciej pojawił się polski Live. W tym samym okresie ma wystartować również nowy portal Hotmail, który po pierwsze umożliwi zakładanie polskich kont, a po drugie zintegruje 3 usługi – PC, konsola, telefon. Ma być to tzw. Cloud environment, który umożliwi łączenie się z usługą Live za pomocą wymienionych urządzeń. Dzięki temu będziemy mieli dostęp do naszych kont, gdzie tylko chcemy.

    Na tym nie koniec rewelacji, gdyż poszczególne platformy dzięki połączeniu będą pozwalały na odpalanie plików zapisanych w pakiecie Office. Oznacza to, że za pomocą Xboxa 360, telefonu komórkowego lub PC będziemy mogli edytować pliki tekstowe i innego rodzaju dokumenty.

    Jeśli zaś chodzi o fuzje kont, które do tej pory użytkownicy tworzyli nielegalnie i wpisywali inne państwa to niestety raczej Microsoft nie wprowadzi możliwości przeniesienia konta. Wspomniana osoba tłumaczy to tym, że po prostu prawo firmy nie pozwala na to. Wypełniając kwestionariusz osobowy jesteśmy przyporządkowani do danego państwa. Do tej pory nie było bowiem sytuacji, że Microsoft złamał swoje wewnętrzne prawo na potrzeby danego kraju i jak na razie nie poruszana jest ta kwestia. Dlatego pracownik zaznacza, że być może sytuacja ulegnie zmianie, ale wątpi w to.

    Na temat kont platynowych i wyższych na razie nic nie słychać w Microsoft. VOD również nie będzie dostępne w polskim Xbox Live, gdyż ta usługa na razie nie jest potrzebna i raczej by się nie zwróciła. Przypomnijmy, że usługa Xbox Live umożliwia łączenie się z siecią, pobieranie dodatków do gier oraz grania w nie za pośrednictwem internetu. Xbox Live ma jeszcze wiele innych funkcji, ale wszystkie wiążą się z przymusową rejestracją. Na razie Polacy nie mają oficjalnie dostępu do tej usługi.

    Źródlo: Klik
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    3 słowa:
    Marzenia ściętej głowy :)
     
  4. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    czyli nic sie nie zmieni, bo kont i tak nie można przenieść, żenada.
     
  5. KonBoss

    KonBoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WaWa
    No nie ! :( Ja zostaje przy USA. Tyle osiągnięć, tyle kupionych dodatków ...
     
  6. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    jeżeli nie będzie można przenieść konta to ja zostaje na usa ;/ nie chodzi mi o acziki, ale o golda do marca, m$ points, 10 prestiż w mw2, dodatki do gier i wszystko inne... ale mam nadzieję, że pozwolą...
     
  7. Kamil0s

    Kamil0s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łomża
    jedyne co to szkoda konta
     
  8. not4u

    not4u Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ciekawe ile w tym prawdy;/
    Ja nie dawno zakupiłem sobie konsole i własnie kończy mi się konto gold więc miałem zamiar zakupić na rok, ale jak wyjdzie xbl u nas w tym okresie to jeszcze bedzie mi się opłacało zrobić nowe konto więc jak będzie z tym goldem? Przepraszam, że tak wyjechałem z pytaniem, chodzi mi o to czy konta doładowują się osobno czy wszytkie razem?:D
     
  9. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Cholera, szkoda że nie można przenosić kont, ale akurat dla mnie to bez różnicy, bo i
    tak nie logowałem się jeszcze do XBL.
    Panowie, co jest nie cieszycie się z Polskiego XBL? :)
     
  10. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    25k GS do kosza? Na takim wale :D hiahia mam na UK i zmieniać nie mam zamiaru :D
     
  11. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    nie powinienem może kwestionować niusa - ale jako że nie wierzę absolutnie w dobre intencje M$ to sądzę że to plotka jest
     
  12. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Po tym zdaniu już w to nie wierzę :)
     
  13. macmus

    macmus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czytałem i przypomina mi to hype z przed paru lat.
    uwierze jak zobacze, za długo byliśmy okłamywani.
     
  14. Archont666

    Archont666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory
    Nawet jeżeli to prawda to i tak nie założę nowego konta.Mam tylko nadzieję,że zostanie zniesiona blokada regionalna i będę mógł ściągać mapki bez podmiany IP na Angielskie.
     
  15. fake45

    fake45 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Ruda
    No przecież nie musicie przenosić kont bo po co.....Jak wprowadzą Live!PL to zdejmą blokadę regionalną na Polskie IP.To jedyna rzecz której potrzebuję........
     
  16. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Ja tam nie chce nic mowic ale dalej moze być blokada regionalna.

    Nie jest przypadkiem tak iz jesli Anglik ma amerykanskie konto to i tak musi sie ratowac VPN zeby sciagnac zablokowany content?
     
  17. STARKILLER22

    STARKILLER22 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ta jasne :eek:
    Nie po prostu nasze położenie na mapie obok Niemiec stawia nas w takiej sytuacji. Live myśli po IP że jesteśmy niemcami którzy też mają blokady regionalne przez ich cenzurę.
     
  18. Golonek18

    Golonek18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Haczów
    Polakowi nigdy nie dogodzi... Skoda słów...
     
  19. akro16

    akro16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Już niedługo E3, a na nim ma być oficjalne stanowisko odnośnie Polskiego Live. Ja osobiście nie czytam tych wiadomości bo sa one urwane nie wiadomo skąd. Dla mnie powinni zdjąć blokade regionalna z gier i dodatków.
     
  20. domin147

    domin147 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    no zobaczymy w listopadzie i nie ma co gdybać
     
  21. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Jeżeli faktycznie nie można przenieść profilu to raczej mała część polaków zdecyduje się na ten polski Live.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum