1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox live wielki problem !

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez iksmen, Styczeń 19, 2011.

  1. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam już sił do tego internetu dlatego postanowiłem prosić was o pomoc. Podłączyłem mój Router(posiada tylko 1 wejście Ethernet) do PC kablem Ethernet i internet jest. Xboxa podłączyłem do switcha. Próbowałem już chyba wszystkiego wpisywałem różne IP,Maske podsieci, brame itp. Test zatrzymuje się na Xbox 360 ---- Sieć
    Jeśli macie coś to podajcie mi jakieś IP, te maski, bramy i inne pierdoły
    Dodam też, że wpisując w brame,ip,maske cokolwiek internet odłącza się!!

    mam neostrade. kiedyś miałem live ale wtedy używałem modemu USB i xboxa podłączałem do PC i było ok teraz miejsce w PC zajmuje router więc kupiłem switch

    Kiedy podłączam router do switcha to nie ma internetu

    Router(modem) ---> PC karta sieciowa
    Xbox ---> switch ---> przedłużacz

    tak to wygląda

    Nie wiem może to wina switcha wydaje się że wszystko OK ale kiedy podłączam do niego neta to się świeci ale stron mi nie wyszukuje :// A nie wiem czy konsola po podłaczeniu działa bo nie mam jak tego sprawdzić

    bardzo prosze o pomoc bo to już kilka godzin roboty i kilka tygodni czekania :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. menifis112

    menifis112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Może spróbuj podłączyć xbox'a kablem ethernet bezpośrednio do routera, nie do switcha. Jeżeli będzie działać, to ewidentnie wina switcha, jeżeli nie to może coś z routerem? Ew. zadzwoń do dostawcy internetu i spytaj się o jakąkolwiek pomoc.
     
  4. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. stefooo

    stefooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spróbuj przepisac mac adres routera do konsoli u mnie pomogło choc miałem inną sytuacje.
     
  6. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No przepisałem i dalej nic interesuje mnie tylko jakie dane mam wpisać maske podsieci, brame itp bo nie mam pojęcia :|
     
  7. Edzio666

    Edzio666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No więc - najprościej:

    Zrestartuj router do ustawień fabrycznych (bądź ustaw go tak by automatycznie przydzielał IP - czyli włącz DHCP)
    Reszta połączeń mam nadzieję dobrze u ciebie wygląda?
    Internet 'wchodzi' do routera - router podpinasz do switcha (najlepiej port 1 - jeśli nie masz portu oznaczonego 'uplink' lub 'wan'), do portu 2 podpinasz PC, do portu 3 - Xbox'a. Na PC i Xboxie konfiguracja sieci automatyczna, nie wpisujesz ŻADNYCH danych, IP, masek podsieci czy numerów MAC.

    Jeśli na każdym urządzeniu podpiętym do switcha niema internetu - spróbuj podłączyć router do switcha kablem 'crossowanym'/lub jeśli takowym masz to 'prostym' - gdyż nie każdy router posiada 'technologię' która automatycznie dostosuje port do kabla ;)
     
  8. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    Podaj jaki masz ten router.
     
  9. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
  11. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]

    To znaczy, że mam włączone DHCP??
     
  12. Psyhosis

    Psyhosis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    kraków
    Witam.Mam taki problem mam konsole slim z wbudowanym wi-fi. Mam nata z neostrady z modemem WiFi ZXV10 W300. Aby mieć neta w kompie musiałęm dokupić jeszcze adapter i mam neta bez żadnych kabli w kompie. I teraz chce mieć internet w konsoli wyszukuje mi ten router który mam i jest taka kłódka zamknięta i jak to naciskam pisze mi wprowadź hasło WPA dla tej sieci o co chodzi?
     
  13. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy mogę podłączyć Modem do kompa przez USB a konsole do modemu??

    [​IMG]

    Takie mam wejścia
     
  14. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    iksmen na tym screenie co podałeś widać że jest włączony dhcp więc sprawdź czy działa internet. Jeżeli tak no to podłącz switcha do routera i do switcha komputer i konsole.

    @Psychosis w konsoli musisz podać hasło do sieci bezprzewodowej żeby się z nią połączyć
     
Wczytywanie...

Poleć forum