1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox LIVE z internetem PLAY ONLINE ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Syhiam, Styczeń 2, 2010.

  1. Syhiam

    Syhiam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ŁDZ
    Witam, mam takie pytanie: mianowicie mam internet PLAY ONLINE i czy moge go w jakis sposb podlaczycdo Xboxa ? jesli tak to w jaki sposob? a drugie pytanie czy jesli zbanuja mi onsole to czy moge grac prtzez jakas inna strone? bo slyszalem o czyms takim... Z gory dziekuje za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    jest coś takiego jak Xlink kai lub leaf.Aternatywne sieci dla XBL
     
  4. Syhiam

    Syhiam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ŁDZ
    dzieki a jak mozna podlaczyc ten internet pod Xboxa?
     
  5. Qbala12

    Qbala12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Modem play podłączasz do kompa , od kompa kablem rj-45 łączysz xboxa i tylko w ten sposób możesz mieć internet w konsoli(http://xboxforum.pl/poradniki-f28/siec-podlaczanie-neostrady-radiowki-bez-uzycia-routera-1136.html).<--Sam się tak łączyłem z xboxlive,tylko internet bezprzewodowy jest niestabilny i nie nadaje się do grania po sieci. Jeżeli chciałeś podłączyć modem np. Huawei e220 pod xboxa i mieć neta to niestety nie ma takiej możliwości.
     
  6. Syhiam

    Syhiam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ŁDZ
    wielkie dzieki
     
  7. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    nie licz na to ze będziesz mógł grac komfortowo .Wysoki ping murowany
     
  8. qb3s

    qb3s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Z resztą jestem ciekaw rachunku za siedzenie na necie na Live. :D
     
  9. dawid112

    dawid112 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wrzesnia
    tez mam PLAY ONLINE i windows 7 w jaki sposob mam skonfigurowac kompa zeby mi diałał xbox
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  11. rafcio007

    rafcio007 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Londyn
    Witam, odświeżam temat, mam pytanie, jak podlaczyc internet do Xbox-a przy pomocy Play Online i routera?? Posiadam modem Huawei podlaczony do laptopa, jak zrobić to aby internet byl bezprzewodowo? mozna jakos przez router dodatkowo??
     
  12. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Są routery z opcją podłączenia do niego modemu GSM, zapewne takiego nie posiadasz. Wiem, że jak ma się przykładowo internet po kablu to można stworzyć połączenie Ad-hoc i wtedy laptop działa mnie więcej jak punkt dostępowy, nie wiem jednak jak to się ma do internetu mobilnego. TUTAJ masz temat jak utworzyć takie połączenie w XP, próbuj.

    Nie wiem jaki masz wykupiony abonament w Playu ale nie liczyłbym na granie online (zbyt duże pingi) czy też na ściąganie demówek, dzisiaj zajmują one najmniej 1GB, nie to co kiedyś 50MB :). Całą resztę możesz zrobić na stronie XBL.
     
  13. rafcio007

    rafcio007 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Londyn
    mam w miare internet, mam 15 giga miesięcznie + bez limitu danych od 24-9 rano za 49zł więc nie jest źle, wtedy sciągałbym dema filmy itd i może w coś online pograł, zależy od pingów.
    Mam Windows 7, router mam tp-linka bez opcji podlaczenia modemu.
     
  14. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na dobre pingi bym nie liczył, nawet w środku nocy, miałem kiedyś internet z Play więc znam ten ból. Próbuj zrobić tak jak w linku, który Ci podałem. Myślę, że robi się to analogicznie. A jak nie pójdzie, to zawsze zostaje pewniejszy sposób jakim jest podłączenie xboxa kablem do laptoka.
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    demko mass efect 3 sciagniete w 2 godz z liva na playu:)
     
  16. rafcio007

    rafcio007 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Londyn
    na pewno mam szybsza predkosc niz wczesniejszy internet, wczesniej mialem maks 60-70kb/s, pobawie sie sprobuje jakos podlaczyc bezprzewodowo. :)
     
  17. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spoko, ale nie miałem na myśli, że demo będzie ściągać się 2 dni, tylko że internet mobilny w większości ofert ma znacznie ograniczoną ilość danych możliwych do ściągnięcia :) zresztą nie róbmy offtopu.

    Rafcio007, daj znać jak Ci poszło, może komuś jeszcze się to kiedyś przyda.
     
  18. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Mialem play online, router gsm tp link mr3420. W cod byly lekkie lagi, w gry typu fifa nie dalo sie grac, pingi 100-130. Jednak radiowka bez limitów lepsza.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  19. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Przenosze do odpowiedniego dzialu.

    @autor
    Nastepnym razem staraj sie dobrac dzial lepiej odpowiadajcy Twojemu pytaniu.
     
  20. patek_85

    patek_85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    5 mega stacjonarnego internetu wystarczy zeby smigac online np w bfa3 lub fife? pytam poniewaz dopiero bede zakladal konto i chce sie zorientowac jak to jest, z gory dzieki !
     
  21. magdzina25

    magdzina25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam Play Online podłączonego po kablu z Xboxem za pomocą udostępnienia przez kartę sieciową
    żadnych zacięć, gram płynnie w COD, BF3 itp niezależnie od pory dnia
     
Wczytywanie...

Poleć forum