1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX LIVE

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez FanXbox2, Lipiec 23, 2008.

  1. FanXbox2

    FanXbox2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam wolnego neta!! Jak to poprawic np jak bym kupił nowy router z wifi czy to by cos poprawiło??Chcem podłączyc neto do xboxa ale mój upload to 50 kb. :'(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: XBOX LIVE

    hahaha i ty niby masz wolnego neta?? ja mam radiówke 1MB z uploadem maks 25kb i stawiam serva w GTAIV, gramy z 3-8 kumplami i nienarzekamy bo lagi żadko kiedy mamy... więc niewiem czemu sądzisz że masz wolnego neta... może poprostu ci często laguje...
     
  4. FanXbox2

    FanXbox2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: XBOX LIVE

    ja jeszcze niepodłaczałem do neta moze raz ale niegralem.Ale na serio maz takiego neta i ci spoko śmiga?? Podaj mi twoje,
     
  5. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: XBOX LIVE

    Nom serio mam takiego neta i serio mi spoko śmiga... wiadomo od czasu do czasu zalaguje lekko na 1 sek albo mniej ale normalne w każdym internecie. I co mam ci podać mojego??
     
  6. septem

    septem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: XBOX LIVE

    Ludzie, przepustowość nie ma nic do predkosci i pingow, ba w adsl przewaznie im wyzsza przepustowosc, tym wieksze pingi. Jesli masz neostrade lub inne lacze adsl to sprawdz sobe jakiej jakosci masz polaczenie (margines sygnalu i szum) i czy tryb lacza fast czy interleaved. Jesli masz slabej jakosci sygnal lub lacze o duzej przepustowosci (na laczu 6mbit w wielu przypadkach mozecie zapomniec o dobrych pingach) to wprowadza sie tryb interleaved, aby nie rozlaczalo czesto i nie bylo duzo bledow crc, ale niestety wtedy pingi wzrastaja nieraz i dwa razy- ludzie, ktorzy maja interleaved mowia, ze na ogol ponizej 100ms im ping nie schodzi. Jesli masz adsl to sprawdz ten margines i szum i popytaj ludzi na forum.neostrada.info- tam ci powiedza co i jak.
     
  7. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: XBOX LIVE

    Najprosciej to niech sobie sprawdzi pingi na speedtest.net do roznych serwerow,albo z poziomu wierszu polecen: star>uruchom>cmd>ping www.serwer.pl (zamiast adresu http moze byc samo IP).
     
  8. septem

    septem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: XBOX LIVE

    Ze speedtest.net jesli o tyle nieciekawa sprawa, ze cala aplikacja jest we flashu i mowi sie, ze to co pokazuje zalezy tez w duzej mierze od predkosci samego komputera, wiec speedtest jest malo dokladny :p
     
  9. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: XBOX LIVE

    Drugi sposob jest najlepszy. ;)
     
  10. kosciany

    kosciany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: XBOX LIVE

    Przepraszam za ten post tutaj, ale mam nastepujace pytanie, zreszta odnosnie tematu. Otoz, czy windows LIVE jest dostepny w Polsce? Na stronie Microsoftu widzialem liste krajow z dostepnym LIVE ale nie bylo w nim Polski. Czy LIVE to tylko mozliwosc sciagania muzyki czy filmow z Microsoftu? Czy tez mozliwosc grania? Bo planuje zakupic Xboxa, a fakt z posiadam internet 6mb/s, obliguje mnie do rozdzielenia sygnalu rowniez na konsole. Prosze o odpowiedz
     
  11. septem

    septem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: XBOX LIVE

    Nie ma, nie było i prawdopodobniej w najbliższym czasie nie będzie. Musisz się rejestrować na inne kraje.
     
  12. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: XBOX LIVE

    Live to wszystko-granie online, demka,gry arcade,filmy,seriale,zwiastuny,trailery, obrazki gracza,themy.. no wszystko. :) Niestety oficjalnie w PL go nie ma,ale rejestrujesz sie USA i wszystko Ci bedzie smigac. A zeby wykupic abonament wchodzisz na allegro i jst tam pelno zdrapek/kodow na konta US.
     
Wczytywanie...

Poleć forum