1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox live

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Galba, Sierpień 17, 2008.

  1. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wczoraj przeszedlem GTA 4 i chce sobie pograc w nia przez neta, wiec zaczelem podlaczac konsole do neta(neostrada). Robie tak jak w poradniku jest napisane i w tescie dochodzi mi bodajze do polaczenia z komputerem, xbox go nie widzi;/ zeby grac na live musze miec Windows media player 11? bo tam cos pisalo.. albo jakies inne programy? prosze o jak najszybsza odp. z gory thx

    EDIT: Ok udalo mi sie przejsc IP,DNS teraz staje mi na MTU. Jak zwiekszyc o ile sie da te wartosc na kompie? mam neostrade 1mb... probowalem cos jakims programem ustawic MTU na 1364 i nic;/ nadal nie przepuszcza;/ Prosze pomocy:p!!! bo chce sobie pograc;d
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tinky-Winky

    Tinky-Winky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: xbox live

    - Modem USB: Thomson SpeedTouch lub Sagem F@st

    PC
    Po podłączeniu konsoli z kartą sieciową w komputerze należy uruchomić właściwości TCP/IP połączenia lokalnego, z którego będziesz korzystał (Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne (lub inna, nadana przez Ciebie nazwa) -> Właściwości -> Właściwości TCP/IP) i wpisać w nowym oknie poniższe ustawienia:

    * Adres IP: 192.168.0.1
    * Maska podsieci: 255.255.255.0
    * Brama domyślna: 192.168.0.1
    * Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
    * Alternatywny DNS: 217.98.63.164


    Wpisanie adresów DNS nie jest konieczne.


    Następnie w opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę „Zaawansowane” i w „Udostępnianiu połączenia internetowego” zaznaczamy wszystkie dostępne opcje. Jeśli posiadasz aktywną Zaporę Windows lub korzystasz z innego firewalla, to musisz wszystko odpowiednio na własne potrzeby skonfigurować lub całkowicie wyłączyć. Przykładowo źle ustawiony firewall może spowodować, że NAT będzie ustawiony na Strict lub Moderate

    Xbox 360
    Konsola powinna wykryć ustawienia automatycznie. Jeśli jednak nie zadziała w ten sposób to w „Network Settings” ustawiamy wszystko ręcznie (opcja „Manual”) według następującego schematu:

    * IP Address: 192.168.0.2
    * Sunet Mask: 255.255.255.0
    * Gateway: 192.168.0.1
    * Primary DNS Server: 194.204.152.34
    * Secondary DNS Server: 217.98.63.164


    Jeśli w karcie sieciowej nie podawałeś adresów serwerów DNS, tutaj również tego nie rób.
     
  4. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: xbox live

    myślisz ze to pomoże?zaraz sprawdze

    EDIT: nie pomoglo;/ nadal przy MTU sie zatrzymuje..;/
     
  5. jackass

    jackass Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: xbox live

    w routerze ustaw MTU na 1400
    i dla ip z którego korzysta konsola odblokuj porty ;)
    jaki router ?
     
  6. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: xbox live

    nie mam routera;p bezposrednie polaczenie
     
  7. jackass

    jackass Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: xbox live

    zadzwoń do Neostrady i zapytaj jakie masz MTU
    nie mam neo i nie wiem jak to jest tam
     
  8. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: xbox live

    Dzwonisz do dostawcy internetowego , nie wiem jaki masz, UPC ,Aster,Neostrada. No cos musisz miec raczej nie z nieba masz ?? :p Spytaj sie jakie masz ustawione MTU a jak masz inne to popros zeby ci ustawili. 1400 badz 1500, i bedzie git ;)
     
  9. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: xbox live

    mam neostrade... a samemu sie tego nie da jakos zrobic;/?
     
  10. BuLi!

    BuLi! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: xbox live

    pewnie ze sie da :) po co dzwonic do tych buraków?

    Poradnik przeznaczony dla tych którzy chcieli podłączy Xboxa 360 do Usługi Live! za

    pośrednictwem komputera i przy sprawdzaniu MTU miały komunikat : FAILED ( oraz dla osób

    pragnących by ich przeglądarka otwierała strony z maksymalną prędkością.)


    Jak sprawdzić optymalne MTU dla naszego kompa i łącza? To bardzo proste:
    Klikamy na "start" następnie na "uruchom" wpisujemy: cmd i klikamy ok.
    Ewentualnie możemu kliknąć "start" -> "wszystkie programy" -> "akcesoria" -> "Wiersz

    polecenia"

    Teraz wpisujemy: ping -f -l 1400 www.jakaś-strona.pl ( np. www.warezus.eu albo

    www.onet.pl )

    Jeśli otrzymałeś: przydługi komunikat z końcówką: Czas średni = xxx ( np.115) ms - to można

    zwiększyć MTU z 1400 na np 1425.( MTU nie może być większe niż 1500 )

    Jeśli otrzymałeś komunikat: "Uplynał limit czasu zadania" to powinieneś MTU zmniejszyć.

    Tym sposobem odszukujemy maksymalne MTU dla którego nie wyskakuje komunikat "Uplynał limit

    czasu zadania" ( dla mnie było to 1451 - neostrada )

    Aby zmienić MTU śćiągamy programik

    CMTUTOOL

    Rozpakowujemy go i odpalamy. W okienu wpisujemy nowe MTU ( dla najlepszych rezultatów

    wpisujemy o jeden mniejsze - więc jeśli w testach wyszło Ci 1451 to wpisz 1450 ) nacikamy

    "apply" i resetujemy komputer. I... mamy optymalne ustawienie MTU :D ( Można zawsze

    powrócić do starego MTU naciskając "remove" )

    Jeśli chodzi o xboxa 360 to szukanie optymalnego MTU nie jest konieczne dla poprawnego

    dzialania usługi Live! - wystarczy jedynie zmienić MTU na 1364 lub trochę większe.
     
  11. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: xbox live

    robilem juz to;/
     
  12. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: xbox live

    refresh
     
  13. Frank

    Frank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pomocy! Wpisałem adres podant prze Tinky Winky i mi zaktualizowało Xboxa na drugi dzień założyłem xboxlive , a teraz nie moge się zalogowac coś tam pisze ze nie może uzyskac połączenia za pomocą statycznego adresu IP Pomocy
     
Wczytywanie...

Poleć forum