1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Trevo, Styczeń 1, 2011.

  1. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Szukałem w google, ale nie mogłem tego znaleźć. Czy może mi ktoś napisać krok po kroku, jak skonfigurować modem TP-Link TL-WR340G, a właściwie jak zrobić wszystko bym miał internet w xboxie 360. Jak sklonować ip itd.
    Z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
  4. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I nie trzeba do podłączenia przez kabla żadnej antenki?
     
  5. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
  6. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cytat z innego forum.
     
  7. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    "taka antenke" to wiesz...
    Jesli modem podlaczony do kompa masz przez USB to kablem ethernet laczysz PC z konsola.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    TL-WR340G to nie modem tylko router i jesli masz xbox slim to laczysz sie bezprzewodowo bez dodatkowego adaptera wifi bo ta wersja ma juz wifi wbudowane
     
  9. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wie ktoś jak to zrobić?
     
  10. stfu

    stfu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale co chcesz dokładnie zrobić?

    Jakiego masz xboxa?
     
  11. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam xboxa 360 arcade, chce mieć xbl, grać przez neta itd. I chce żeby internet był jeszcze na latopie(wifi) i komputerze przez kabel.

    @Edit
    Jak podłączyłem modem, xbox i komputer do routera, ale wtedy nie mam internetu na komputerze i na xbox jak próbuje się połączyć z xbl piszę tak:
    xbox 360 *****sieć X Internet------ xbl.

    Te gwiazdki to są takie kółeczka a X to takie przekreślone te kółka.
     
  12. stfu

    stfu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam ten sam router.

    Mam podłączone kablem do komputera i przez wifi w xboxie (SLIM) i przez wifi w iPodzie Touch na raz ;]

    Działa Ci ogólnie router w kompie i dziala Ci internet w kompie i laptopie?
     
  13. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie nie, jeżeli podłączam router to internet działa tylko w laptopie na wifi. A wifi w starym xboxie nie ma ;/
    A z tym jest tak, że nie działa internet w komputerze jak podłączam USB, bo mam tym kablem sieciowym modem normalnie.
     
  14. stfu

    stfu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Musisz go dobrze skonfigurować ;]

    Też miałem z tym problem ;D

    Z czego masz internet?
     
  15. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  16. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To wie ktoś jak to zrobić?
     
  17. menifis112

    menifis112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja podłączam kabel Ethernet do routera i xbox'a i wszystko mi chodzi. Może też tak spróbuj? Tylko kablem Ethernet nie do komputera, a do routera..
     
  18. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A komputer jak będzie podłączony?
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No przez wifi jak ma, a jak nie to kablem

    Kod:
    
    MODEM --> Router --> xbox 360
                   |
                    --> Komputer
    
     
  20. Trevo

    Trevo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak mam, ale nie wiem jak ten router dokładnie skonfigurować....
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nikt ci tego nie powie bo nie wiemy jakie "zabezpieczenia" stosuje twoj uslugodawca neta np login i haslo, filtrowanie po MAC adresie karty, TTL, zadzwon do uslugodawcy i zapytaj czy wystaczy podlaczyc router czy tez cos trzeba ustawiac a jak trzeba to co

    Wejdz w menu start i wpisz CMD nastepnie w wierszu polecen wpisz ping www.onet.pl i jaki masz TTL ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum