1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lepa46, Lipiec 24, 2011.

  1. lepa46

    lepa46 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema, mam problem z xbox live. Gram na necie od paru miesięcy i nagle nie mogę połączyć się z netem. Mam neostrade, x'a podłączonego kablem ethernet pod liveboxa i pokazuje mi błąd że nie można pobrać adresu IP z routera lub modemu. Tak jakby DHCP nie przydzielało mi adresu IP, a jest włączone. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
    PS Próbowałem wpisywać ustawienia IP i DNS ręcznie, ale też nie pomogło.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    restartowałeś ruter ?
     
  4. lepa46

    lepa46 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, nic to nie dało.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec albo ktos ci grzebał przy ustawieniach routera albo router jest uszkodzony, rozumiem ze problem dotyczy tylko konsoli ?
    Kabel sieciowy nie jest uszkodzony ?
     
  6. lepa46

    lepa46 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak problem dotyczy tylko konsoli. Kabel sieciowy jest w porządku, sprawdzałem na innych kablach i też nie działa.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec albo masz uszkodzona sieciowke w xboxie albo wina ustawien routera, musisz podmienic albo router albo konsole podlaczyc pod cos innego i wtedy bedzie wiadomo
     
  8. lepa46

    lepa46 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najwyraźniej wina ustawień liveboxa, ktoś zna się na konfiguracji tego routera i może pomóc?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A grzebales w routerze ?
    Bo samo to sie nie zmienilo nic wiec jak dzialalo to ma dzialac
    Jaki masz livebox, wiesz ile ich bylo
     
  10. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    spróbuj zresetować ustawienia liveboxa, i ustawić go od nowa
     
Wczytywanie...

Poleć forum