1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX Live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Rolnik123, Październik 20, 2011.

  1. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mój problem polega na tym, że nie mogę się połączyć. Byłem już podłączony od wielu miesięcy i wszystko śmigało. Już wczoraj wieczorem coś mi nie działało, ale dziś rano grałem normalnie i nagle w trakcie gry wyskoczyło "Odłączono od XBOX Live" i połączyć się nie mogłem. Co może być powodem ? Przy teście konsola -> sieć = ok ale internet juz nie. Na laptopie internet smiga.

    "Wprowadzony serwer DNS nie zamienił nazwy serwerów usługi Xbox LIVE i witryny Xbox.com"

    Konsola podlaczona do laptopa -> lapek internet z routera po wifi.

    Zadnych ustawien nie zmieniałem, tak jak pisałem w trakcie gry mnie rozłączyło.

    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    sprawdź w lapku czy Usługa Server (Narzędzia administracyjne-> Usługi) jest uruchomiona. Bo może się rozłączać.
     
  4. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem cały czas pozostał, na prawdę brak opcji na uratowanie tego ? :/
     
  6. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    a podłącz xboxa bezpośrednio do rutera i sprawdź czy działa jak tak to masz jakieś problemy w lapku z systemem (jak działasz na Windowsie to rzecz normalna że się zawsze coś krzaczy)
     
  7. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po podłączeniu do routera śmiga normalnie tylko niestety na tym polega cala zabawa ze nie moge miec go podlaczonego do routera ;] Jest jakies wyjscie ? WIN 7
     
  8. Młody Raperek

    Młody Raperek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm można próbować ustawiać ręcznie konfigurację lub przeinstalować na nowo system w lapku :p
     
  9. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    ja proponuje jakoś wykombinować podłączyć xboxa bezpośrednio pod ruter skończą się problemy raz na zawsze.
    możesz zakupić WiFi do xboxa albo zakupić najprostszego AP(Access Point) z WiFi (ja tak mam), mam ruter bezprzewodowy a xbox łączy się właśnie przez takiego AP (u mnie jest Edimax EW-7209APg - około 50zł) i działa elegancko, a też miałem problemy jak przechodziło przez komputer
    a ostatnio takiego instalowałem kumplowi na tej samej zasadzie co u mnie:
    http://allegro.onet.pl/tp-link-tl-wr340g-router-wifi-taniocha-polecam-i1875129347.html
     
  10. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Router jest za daleko niestety, musiałbym z 15 metrów kabla przez całe mieszkanie ciągnąć :/
    Koszty maja tutaj znaczenie dlatego nie myślałem o opcji WI-Fi nawet przez chwile ;]
    Po przeinstalowaniu systemu nadal lipa :/ Test połączenia -> Konosola - sieć i konsola - PC pozytywne. Ale juz sieć - internet nadal lipa :/
     
  11. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, jakos dalem rade. Jakby ktos mial problem podobny to podpowiadam.
    Zrobiłem połączenie mostkowe miedzy lan i wi-fi a w konsoli dns i ip automatycznie. Działa ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum