1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamil1463, Luty 5, 2012.

  1. kamil1463

    kamil1463 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy z takim internetem jak w linku (http://www.speedtest.pl/test/35502560) będę mógł grać swobodnie bez lagów na xbox live ? Proszę o odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Glinek

    Glinek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    Napewno nie da rady . Odpalić odpali przykładowy FPS Call of Duty Modern Warfare 3 ale lagi okropne będą . Choć i tak będzie sukcesem połączenie się w ogóle . Najważniejsze jest mieć jak największy upload . Prędkość downloadu jest dużo mniej ważna przy graniu w sieci . Twoja prędkość uploadu to 0.08 mb . Jak dla mnie minimum trzeba miec z 1/2 mb żeby pośmigać
     
  4. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    ja upload mam na 0.41 Mb/s i lagi mam niewielkie...
    Czasami praktycznie w ogóle. Zależy o jakiej porze gram.
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Akurat prędkość wysyłania ma tu niewiele do powiedzenia. Bez lagów można grać na neostradzie 512 z wysyłaniem 128 kb/s więc wcale nie trzeba mieć super łącza. Ważne, żeby pingi były na jak najniższym poziomie. Niestety, ale przy 274 ms sobie nie pograsz.
     
  6. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Dokładnie, chodzi tylko o ping. Ale twój jest jakoś dziwnie wysoki . ogólnie dziwnie to wygląda... Wiem ze upload jest zdecydowanie mniejszy niż download ale bez przesady. Ja na speedtest mam ok. 2.6 down 0.5up i średni ping 56ms, a też mam neo. sprawdź na innej stronie i w konsoli komenda ping

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  7. Glinek

    Glinek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    Ping to jest tylko stan naszego połączenia . A to połączenie to 2 czynniki . To co dochodzi do nas czyli download i to co wychodzi od nas czyli upload . Im większy upload tym lepszą mamy jakość internetu i szybkości łączenia się np z Live lub stronami internetowymi @lykanin właśnie im mniej osób jest podpiętę pod Live tym masz mniejsze lagi a gdyby twoja prędkość uploadu była większa nie miałbyś żadnego problemu nigdy . @Ciesel . Nie chcę się kłócić ale prędkość uploadu jest najważniejsza przy naszym połączeniu i wiem to od operatora sieci . Im większy upload tym lepszy jest nasz internet
     
  8. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak ostatnio widzę co ludzie na tym forum wypisują, że net do grania online powinien mieć ilestam mbit, to ręce opadają... Kiedyś grało sie na modemie 56 kbit i było ok, a tu takie teorie wyssane z palca.

    Tak czy siak, ping to podstawa.

    @glinek
    Wybacz, ale Twoja teoria ale to bzdura totalna. Co z tego że masz upload 100 mbit skoro lagi w nim są np 500 ms?

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  9. kamil1463

    kamil1463 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tamtym roku i na początku tego miałem internet 2,4 mb i ping 80ms i cs.1.6 i fifa 12 multiplayer chodził płynnie bez lagów a teraz to masakra.Wie ktoś co zrobić żeby prędkość wysyłania i ping były lepsze tak żeby dało się grać swobodnie na xbox live ?
     
  10. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli masz wifi, to zadbaj o jakość sygnału. Przeszkody takie, jak ściany obniżają jakość sygnału, co może być powodem wysokiego pingu.
     
  11. kamil1463

    kamil1463 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może mieć wpływ na ping że router jest na strychu ?
     
  12. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    No jeżeli łączysz się przez wi-fi to tak ma to znaczenia sygnał jest słaby... A jeżeli przez kabel to raczej wielkiego wpływu to nie ma...
    chyba :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum