1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox mi się wiesza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez airdrigar, Grudzień 29, 2011.

  1. airdrigar

    airdrigar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    Witam wszystkich. wczoraj zakładałem podobny temat, ale nie wiedziałem jeszcze wtedy jaki jest mój problem. konsola mi się wiesza. czasem w ogóle się nie włącza, od razu sie wiesza w momencie kiedy pokażą się profile graczy. czasem zawiesi mi się kiedy normalnie skacze po interfejsie, czasem uda mi się włączyc jakaś grę chociaż po minucie, wiesza się. nie da się wtedy nic zrobic, trzeba wyłączyc xboxa guzikiem zasilania. sprawdziłem już chyba wszystko:
    -zmieniałem kabel z hdmi na component
    -zmieniałem zasilacz
    -zmieniałem wejścia hdmi itp
    -stawiałem w pionie i poziomie
    -po wielu próbach, udało mi się zaktualizowac system do najnowszego
    -zmieniałem gry, bo myślałem że to gra jest zepsuta
    -kombinowałem w ustawieniach
    -i wiele innych bezsensownych zabiegów
    Dlatego mam kilka pytań:
    1. Co się mogło zepsuc, i jak do tego doszło?
    2. Macie jakies pomysły, żeby to naprawic bez wysyłania do serwisu?
    3. Kumpel mi coś mówił, żebym spróbował przywrócic ustawienia fabryczne czy coś. Jest coś takiego? Nie mogłem nigdzie znaleźc...

    Dodam, że konsola do nowy xbox 360 slim, nie przerabiany i niezbanowany. kupiony jakieś 5 miesięcy temu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    jest coś takiego w ustawienia/i tam powino być coś o początkowych ale raczej to nic nie da to nie telefon
     
  5. airdrigar

    airdrigar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    ale na dysku są chyba wszystkie savey i profile? jeśli nie, to tak zrobie. tylko napisz jak, bo nie znam się aż tak dobrze na tym :( nie wiem w ogóleczy to ma dysk. bo to silm 4GB
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie zrobisz tak bo jest pamięć wewnetrzna ,prawdobnie coś z aktualizacja namieszała w sofcie i jak wgrałeś najnowszy dash i nic to nie dało nie ma zabardzo szans żeby tego do ms nie wysyłać, wyczyściłeś pamieć cache w konsoli?
     
  7. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nie ma dysku. Myślę że to problem w sprzęcie, możliwe że będzie rrod. Nie opłaca się tu pytać bo raczej rozwiązania nie znajdziesz a skoro masz nie przerobiony i nie otwierany, w dodatku nowy xbox - od razu dzwoń do m$ i za DARMO wszystko CI naprawią.
     
  8. marcing85

    marcing85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tak miałem i po jakims czasie pojawiło sie RROD. Ale nie było to w slimie tylko w normalnym X-sie, miał wtedy rok, było to 6 miesięcy temu.
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  10. HadesDT

    HadesDT Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może to i głupia podpowiedź ale ja bym najpierw zadzwonił do serwisu xboxa i podpytał tam opisał sprawę może coś podpowiedzą.
    Kiedyś zadzwoniłem miałem problem z padem wyjaśnili mi problem.
    A tak na marginesie jeśli masz konsole na gwarancji to dziwie się że chcesz coś samemu kombinować ja bym od razu wysłał do serwisu.
    Poza tym jeśli nawet sam uporasz się z problemem nigdy nie masz gwarancji że za chwilę znowu się nie powtórzy.

    Pozdrawiam.
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ciekawe jak ma usunąć pamięć podręczną jak jest ona wbudowana, pomyśl zanim napiszesz :)
    Przeczyść pamięć podręczną jak to nie pomoże bez serwisu się nie obejdzie, nie ma co grzebać w środku jak sprzęt jest na gwarancji.
     
  12. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To ma czyścić czy nie? :> Coś się zakręciłeś novy.
    Na każdym nośniku jest tworzony cache, czy to HDD czy wbudowany flash czy pendrive, więc tak, usunięcie cache, to pierwszy krok do sukcesu.
     
  13. airdrigar

    airdrigar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    nie będę nic czyścic. mam tam wszystkie savey i gry. oddam to do serwisu, nie ma chyba innego wyjścia.
     
  14. kisiel5577

    kisiel5577 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przecież pamięć podręczna to nie Twoje save'y itp. Są to tymczasowe dane, przechowywane przez konsole. Uwierz - Twoje prywatne dane nie ulegną kasacji : )
     
  15. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To prawda. Z bardziej konkretnych plików to w cache siedzą tylko te małe aktualizacje do gier, więc po prostu przy uruchamianiu będzie trzeba pobrać od nowa, reszta to nic nieznaczące dla nas pliki, ale potrafią coś namieszać w konsoli.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Poza tym jak wyślesz na gwarancję to i tak dostaniesz czysta konsole i wszystkie save usunięte będą

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum