1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox > Monitor, czyli niekończący się problem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mateusz Barczuk, Marzec 10, 2013.

  1. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Witajcie,
    Chciałem się was prosić o PROFESIONALNĄ poradę osoby, która ma podłączonego xboxa do monitora.Taka 100% opcja, gdyż kupiłem już adapter HDMI>DVI bo tak mi poradzili w sklepie i okazało się, że to chu** dało i jestem 20zł w plecy.W monitorze mam wejście DVI,VGA oraz żeńskie audio.Mam nadzieje, że tym razem chociaż wy, weterani się nie pomylicie.Bo **** już tymi poradami z cwaniaczków ze sklepów.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. seyu

    seyu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    115
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ale co Ci nie bangla w adapterze hdmi>dvi ?
     
  4. wasilek6320

    wasilek6320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2012
    Posty:
    85
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rozszerz temat bo trochę niejasna sytuacja :p
     
  5. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Chodzi o to, że gdy podłączam kabel HDMI jedną stroną do xboxa a drugą do adaptera a następnie adapter do monitora po odpaleniu konsoli pojawia się na monitorze komunikat "Input Not Supported".

    https://www.youtube.com/watch?v=Z5v0DBSMHtI

    Tutaj macie wszystko pokazane.
     
  6. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego szukanie nie boli xboxforum.pl/tv-i-audio-242/podlaczenie-xbox-do-monitora-kablem-hdmi-dvi-140386/
     
  7. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Owszem, szukałem.Ale za każdym razem źle układałem pytanie.Dziękuje Ci za pomoc.Ale mam kolejne pytanie ]:->.Jak podpiąć audio?Mam w monitorze wbudowane głośniczki i jak wcześniej wspominałem żeński chinch oraz osobne głośniczki w komputerze na męski chinch (1).I jak zrobić bo mam tylko jeden kabel od routera i da się zakupić jakąś przejściówkę żeby z tego jednego kabla podłączyć xboxa i komputer w jednym?

    P.S.

    W kompie mam tylko jedno wejście ethernet, w routerze mam więcej ale drugi kabel to ostateczność jeżeli nie dało by się tego zrobić inaczej.

    I kolego masz u mnie piwko :D.
     
  8. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Do Xboxa pewnie dostałeś też kabel euro-chinch. Tylko tym kablem możesz wyprowadzić dźwięk (musisz trochę nadłamać wtyczkę, bo się razem z hdmi nie mieści).

    Na jednym kablu może być tylko jedno urządzenie. Rozwiązaniem jest: drugi kabel od routera, karta sieciowa do PC albo najlepiej kupić router WiFi.
     
  9. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Tak wszystko sie zdadza, nie wejdzie.Zaraz zabieram sie do piłowania i zdam relacje co i jak.Dzięki!
     
  10. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Po spiłowaniu wszystko było dobrze ale niestety wejście chinch w monitotrze jest zepsute, tz jakot podłamane i kabel wypada.W drugim monitorze od komputera mam wejście mini-jack 3,5mm takie domyślne i dało by się jakoś podłączyć dźwięk przez nie?Jak nie to w jaki sposób moge w końcu podłączyć dźwięk?;(
     
  11. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Musisz kupić kabel chinch-jack.
     
Wczytywanie...

Poleć forum