1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox na nic nie reaguje

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez grzegorz1652, Styczeń 11, 2013.

  1. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Mam problem z xboxem poniewaz robilem sobie docisk i przez moja nie uwage podczas dokrecania uszkodziłem sobie kondensator na plycie oznaczone jako C2B15 i od tego czasu nie uruchamia mi się konsola w ogóle nawet wiatraki nie drgną ;( czy jest jeszcze jakas szansa na odratowanie xboxa czy do śmieci? dodam jeszcze jakby co że mam drugą taką sama płytę na części tylko problem jest jeszcze taki że to miejsce gdzie bylo tam wlutowane tamto to nie ma w ogole tam cyny i nie ma do czego przylutowac nowego kondensatora jakby co ;( zalaczam zdjecie o który kondensator chodzi i jak to u mnie wyglada:

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: xbox na nic nie reaguje

    Jak sam nigdy nie lutowales takich elementów to znajdź serwis/osobę znająca się na elektronice.
    Da radę naprawić to .

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  4. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    lutowałem juz nie raz tylko że tutaj nie ma do czego przylutowac bo nie ma cyny w tym miejscu tylko jest tak jakby wyrwana z kawalkiem płyty glownej z tym zielonym i co teraz da sie to narawić? aha i dodam jeszcze że na tej płycie co tego nie ma i jeszcze dwóch innych kondensatorów to tamta płyta się uruchamia i nawet ma wyrwane gniazdo na pady... czyli bedzie gdzieś coś zasilaniem lub zwarcie gdzie indziej
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Zrób lepsze foto tego miejsca aparatem w trybie makro, spróbuje ci zaznaczyć jak masz zrobić obejście. Co to za model płyty głównej ?
    Wyrwane pady to nie jest nic strasznego trzeba sprawdzić gdzie rozchodzą się ścieżki z padów, miernik i do dzieła

    no i of course musisz wiedzieć jaką wartość ma ten kondziak..
     
  6. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    http://img844.imageshack.us/img844/8783/img20130111141401.jpg

    plyta to xenon. a próbowalem miernikiem znaleźć sciezke tylko że jest taki problem że z tamtad zadna chyba sciazka nie idzie bo lut nie przechodzi na druga strone ;/ tylko jest tak jakby w srodku w płycie... nie wiem może tobie sie uda dojsc ;) mam nadzieje ;)
     
  7. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    C2B15 to 1uF/50V. Znajduje się pomiędzy V_3P3STBY a masą. Wlutuj go równolegle do C3B5.
     
  8. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a mozesz mi zaznaczyć gdzie go to mam wlutowac? czy tutaj gdzia zaznaczyłem?

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  9. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gdzie Ci pasuje. Jeśli te przelotki są równolegle to śmiało. Możesz nawet na niego przylutować jeśli np napęd nie będzie przeszkadzał...
     
  10. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    nie uruchamianie konsoli to napewno nie wina tego,że brakuje tego kondensatora. Sprawdź czy nie ma tam zwarcia, na zdjęciu niby nie widać, ale sprawdź.

    Co dokładnie robiłeś z konsolą?
     
  12. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja tam jestem pewny że ma zwarcie - jeśli nie bezpośrednio pomiędzy pinami to możliwe że gdzieś międzywarstwowo... Ale niech wpierw doprowadzi to do stanu tak jak zaprojektował to producent :)
     
  13. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no w ogóle się nie uruchamia nawet nic nie dgrnie ani niei migną diody kompletnie nic tak jakby zasilacz byl odłączony
     
  14. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jaka dioda świeci na zasilaczu?
     
  15. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Nie wiem jak by musiał dociskac płyte żeby miec zwarcie międzywarstwowo :)

    Możesz nam kolego Grzegorzu wytłumaczyć jak się to stało, że aż tak wyrwałeś kondensator? Wygląda mi to tak, jak byś docisnał SB z całą siłą.

    Tak czy siak, prawdź zwarcia oraz napięcie w pinie numer 7 złącza J2B1.
     
  16. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie pisze, że zrobił zwarcie jak dociskał układ. Czort wie co wyrwał razem z kondensatorami i padami...
     
  17. ciuciek

    ciuciek Banned

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Głogów
    Może chciał napęd wyciągnąć bez otwierania XBOXA :)
     
  18. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no dociskałem z całej siły sb i temu uwaliłem na amen. a pierdziele go dziada i tak wiecznie się psuł. temat do zamknięcia. kupuje nowego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum