1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX nie czyta nagranej gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawid320, Maj 30, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrałem 2 gry na płyty z firmy: Think Xtra (kupiłem je, bo kiedyś raz jedną kupiłem na spróboawnie i gra mi działa do dziś) I gdy wkładam do xbox-a, i nic nie wczytuje. Jest tylko dostęna opcja, zeby wcisnac (A) aby wysunac naped czy jakos tak...

    TAki nie fart, czy może coś jest nie tak.? Koniecznie coś od płyt?Dziwne, ze akurat 2 pod rząd, a 1 moja dzialala - to po prostu taka loteria, czy cos ja nie tak zrobilem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Wina płyty, tak to jest jak kupuje się najtańsze płyty :)
     
  4. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  5. Alienlol

    Alienlol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Możesz jeszcze spróbować zainstalować grę na dysk twardy jeśli masz miejsce.Jeśli to nie pomoże to niestety płyta do wyrzucenia.
     
  6. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    już bez przesady z tymi verbatimami można nagrywać na tańszych płytach np Omegach i tak je robią w jednej fabryce. No ale mniejsza o to sprawdzałeś poprawność obrazu przed nagraniem ? Patrzyłeś czy wave jaki ma obraz będzie działał z Twoim flashem ?
     
  7. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie, można na tańszych - raz wyhaczylem MINT DUAL LAYER, kazde dzialaly - niestety juz ich nie moge wylapac... a koszt 3zl jedna.

    Cos mi sie wydaje, ze to obraz zly. Przepuszczam przez abx-a obie gry i wyswietla, ze zly wawe - bo jest 3 a nie 4.. moze to dlatego. Tym bardziej, ze teraz patrze i jeszcze jedna gre na te plyty THINK XTRA nagralem i tez dziala bez zarzutow..

    Tak przy okazji: na abgx360 - Verified pisze, ze gra Red Dead Redemption ma vave6, a jak sprawdzam, to moja ma wawe4(jednak zmienilem przed nagraniem na wawe3, zeby wiekszosci kumplom chodzilo). Mam Ixtreme LT jak cos. Te wawe 4 moze pozostac.?
     
  8. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To wina plyty, to, ze jedna plyta zaskoczyla nie znaczy, ze pozostale zaskocza. Wave nie ma nic do rzeczy, bo LT odpala wszystko.
     
  9. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zaskoczyły wszystkie 3, bo patrze, ze jeszcze 3 gra jest na nich.. No ale zmienilem wawe 6 na wawe 4 - to na pewno nie ma nic do tego tak.?
     
  10. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Napewno, nagraj najwolniejsza predkoscia.
     
  11. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To po prostu mega pech, sprobuje ponownie - 3 pod rzad zadzialaly i 2 nie, dlatego dla mnie to dziwne, ze od plyt - ale mozliwe, ze masz racje niestety:)
     
  12. m_boro

    m_boro Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niekonieczne muszą to być płyty (chociaż w tym przypadku bardzo prawdopodobne). U mnie po upgrade nowego dasha "stare" kopie gier przestały działać. Działają mi tylko te, które miałem zainstalowane wcześniej na dysku konsoli. Mam wgrany firmware iXtreme LT.Więc do nowego dasha musieli dodać jakieś zabezpieczenia :/
     
  13. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Co do nagrywania najwolniejszą prędkością to się nie zgodzę, to mit i stereotyp błędnie powtarzany przez ludzi od paru lat, przecież wtedy nawet nie wyobrażasz sobie jak ogromna liczba błędów jest na płycie, o wiele większa niż dopuszczalna przez producenta, nagrywanie za szybko znowu również jest złe, najlepiej nagrywać średnią prędkością, polecam nagrywać średnią prędkością. (8x-12x)
     
  14. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sciaglem 1 raz w zyciu nowe firmware do mojej nagrywarki. Dzięki temu moglem nagrywac predkoscia 2,4x(wczesniej najmniejsza byla tylko 4). I dzieki temu jest ok. Dodatkowo niektore plyty jak wlozylem, to tak jakby skrzypialo co sekunde i nie czytalo ich - teraz normalnie czyta.
     
  15. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No to świetnie . Kolejna bajka o tym że niby tylko Verbatimy są idealne do gier na ixa obalona . Swoją drogą jak masz dość starą nagrywarkę to na Twoim miejscu pomyślałbym o kupnie nowej w najbliższym czasie . Lub jak zacznie wypalać płyty z błędami lub nie do odczytania .
     
  16. speeder114

    speeder114 Banned

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Proszowice
    Nie ma różnicy czy vebratim czy nie. Mi działa na wszystkich płytach na jakie nagrywam!!!!!!
     
  17. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Verbatimy to ogólnie najlepsze nośniki nie ważne czy na Xbox czy na DVD ja u siebie na Xbox 360 i Xbox mam same Verbatimy tak samo jak reszta płyt od zawsze nagrywam na tych płytach
     
  18. speeder114

    speeder114 Banned

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Proszowice
    Moglibyście przestać z tymi vebratimami ?!!
     
  19. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie, wszsycy promują tak te Verbatimy, a możę to po prostu najczęściej problem z nagrywarką. Fakt, faktem możę są jedne z najlepszych, ale nie znaczy, ze są złe.

    Osobiścię BARDZOO polecam płyty z MINT, takie zielone - kupilem 5 za 15zł i dzialaja do dzis. No moze fifa czasami wyskoczy blad, zeby przetrzec plyte - ale to b. rzadko, a z innymi grami wgl tak nie mam. A wiadomo, ze o DL sie dba.
     
  20. PrZeMoFaLuBaZ95

    PrZeMoFaLuBaZ95 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Żagań
    może i Verbatim jest dobrą firmą ale po co przepłacać? Ja jadę na Emtec-ach i jest wszystko ok .
     
  21. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Bo za jakość się płaci
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum