1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox nie czyta nagranej gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maniu, Sierpień 30, 2010.

  1. maniu

    maniu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódź
    Witam!
    pobrałem z neta GTA EFLC [wave4] i gdy wkładam płytke nic sie nie dzieje (jest tylko napis "odtwórz dvd") nagrana na płytce verbatim, prędkość 2.4 ,

    myślałem że z płytą coś nie tak ale jak wkładam ją do lapka to odczytuje i jest napisane w takim jakby filmiku, żeby włożyć płyte do konsoli xbox.
    czemu lapek oczytuje a xbox nie?

    posiadam iXtreme 1.7 LT i chyba xbox powinien odczytać każdą gre

    POMOCY! ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    robiles skan abgx'em przed nagraniem?
     
  4. maniu

    maniu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódź
    nie bo niby iso było już przeskanowane/ patchowane a na tym abgx się nie znam za bardzo

    edit| przeczytam poradnik o abgx, przeskanuje i napisze czy pomogło
     
  5. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Wpisujesz w google konfiguracja ABGX'a robisz tak jak w instrukcji i to wszystko...
    Co do gry to obraz prawdopodobnie zepsuty.
     
  6. maniu

    maniu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódź
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    obraz jest ok. SS i wave nie ma znaczenia w tym przypadku. daj jeszcze fotke zawartosci plyty z kompa.
     
  8. maniu

    maniu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódź
    na innych stronach czytałem i dużo ludzi ma problem z odpaleniem tej gry. ktoś napisał że pomógł mu 3rd.wave.patch wiec może obniżenie wave cos pomoże

    tu masz screen, nie wiem czy o to chodziło.


    [​IMG]
     
  9. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Moze wina nagrywarki zle ci nagralo, ja mialem tak ze splinter cell convictrion, na innej nagrywarce nagralo bez problemu. [nawet na verbatim moze takie sie cos zdarzyc, u mnie nagrywarka zle nagrala dwa verbatimy :(]

    edit. jesli iso ok, fm xboxa ok, i plytka dobrej jakosci to pozostaje wina nagrywarki, a wiec proponuje zrobic przeszczep kompowi :) niestety potrzebuje on nowej nagrywarki.
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wiec wychodzi na to ze zle nagrana lub nie masz lt.
     
  11. maniu

    maniu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódź
    nowa nagrywarka by sie przydała tylko że to jest laptop... :p dobra przescanowałem w abgx360(tak jak w tutorialu napisane było) i spróbóje nagrać jeszcze raz. tylko nie wiem czy zmieniac z wave 4 na 3 ( na innych stronach niby obniżenie pomagało w tej grze tylko na jakim ixtreme?... hmmm) napiszcie czy zmniejszać czy nie

    jak zmarnuje 3 płyte verbatim'a... to sie w***...wnerwie:p
    wcześniej nagrałem zwykłe gta iv[wave2] na płycie "emtec" nic nie robiąc w żadnym programie i gra śmiga


    wątpie że źle nagrana ( w imgburn z poradnikiem) i wątpie, że nie lt :)

    dużo osób ma problem z taki jak ja :/ że, xbox nie widzi nagranego gta eflc...
     
  12. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z tym źle nagrana to chodzi o to że nagrywarka ci źle nagrała, wystarczy że na chwile coś odwali i płyta źle nagrana, nie chodzi o to co ustawiasz bo w imgburn ustawiasz tylko predkość i samo iso to wszystko, ale sama nagrywarka psuje płyty, pierwszy raz takie coś masz ? :O
     
  13. maniu

    maniu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódź
    pierwszy raz takie cos mam ;O
    pierwsza plyta została nagrana na verbatima 2.4x ( iso nie sprawdzane w abgx) i nie działa
    druga plyta tdk została zniszczona w napędzie .. :D tzn wyskoczył błąd w imgburn
    i trzecia verbatim czeka na moją decyzje ( czy nagrywać czy dać sobie spokój z tą grą ) sprawdziłem w abgx wiec może zadziała

    edit| a może trzeba wgrać Stealth patch ? jestem zielony w tym więc prosze o pomoc... !
     
  14. Arthuros700

    Arthuros700 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    musiałeś zrobić coś nie tak , sprubuj ponownie z predkoscia 5x , nie mozesz nagrywac na najkmniejszych obrotach
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    daj loga z abgxa ale zpłyty a nie z obrazu z dysku.
    pewnie beda błedy odczytu albo crc
     
  16. Alixo

    Alixo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A sprawdzałeś czy plik .ISO nazywa się tak samo jak .dvd i czy po otwarciu pliku .dvd przez notatnik w środku znajduje się nazwa pliku .iso?
     
  17. siur1992

    siur1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam taki sam problem ale u mnie xbox 360 odczytuje chwile plyte i sie pokazuje czarny obraz pozniej mi wyskakuje ze nie moze odczytac plyty wstawie zdjecia jak nagralem
     
  18. siur1992

    siur1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale u mnie zainstalowanie gry wszytsko poszło tylko nie mogę uruchomić gey bo sie pozniej po odczytywaniu plyty pokazuje czarny obraz powiedzcie gdzie zrobiłem błąd a nagrywałem na plycie dvd+r dl
     
Wczytywanie...

Poleć forum