1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox "nie czyta" nagranych płyt. Tak samo PC.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gaaam, Październik 7, 2012.

  1. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam taki problem , otóż ostatnią grę nagrałem na xboxa ok. 3tyg temu i było dobrze .

    Teraz nadeszła pora na następne , i nagrałem Dead Island i Dark Siders II.

    Gry nagrały sie bez problemów .

    Lecz , gdy wkładam je do konsoli , to ta ich wgl. nie czyta , i w miejscu gdzie powinno być "uruchom grę" , jest "Otworz Naped".

    Gdy wkładam te płytki do PC i otwieram moj komputer i Stacja Dyskow to wgl jakby tych płyt nie było w CD-ROM , a jak patrze w IMGBURN to pisze ze plytki nie sa puste.

    Poradzicie coś ?

    Nagrałem już duzo gier tą nagrywarką i wszystko działało (Wszystkie AC , GOW'y , sleeping dogs ,Fife 13 i wiecej).

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jaki model nagrywarki? Jakie płyty? Jaką masz przeróbkę w konsoli? Jaki masz Dash w konsoli? Przepuszczasz gry przez ABGX przed nagraniem?
     
  4. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nagrywarka :Sony DVD RW DW-G121A
    Płyty Esperanza DVD+R DL x8 8.5 GB ( nie są to verbatimy , ale gry jak sleeping dogs itd chodzą)
    Lt3.0+
    Dash 2.0.15574
    Jak są XGD2 to nie musze (w przypadku dead island) , ale te xgd3 (dark siders 2) to tak , przepuszczam.

    Ale jeszcze ostatnie gry działały , od teraz tak sie zaczęło :/
     
  5. michasL

    michasL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    Do xgd3 najlepszy jest iHas rozwiazuje on prawie wszystkie problemy.
    Mam lt 3.0 i ten dash co Ty i wszystko ladnie smiga po nagraniu przez iHas
     
  6. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dobra , ale dead island jest xgd2 i taki sam problem.

    Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc ;/?
     
  7. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
  8. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Inne gry działają bez zarzutu , jak mowie od pewnego czasu zaczeły mi sie tak gry nagrywać , że nawet nie widac , co jest na plycie na PC
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    na PC nie zobaczysz czy wogole cos masz nagrane , wypalaj na dobrych plytach
     
  10. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak przegrane gry wrzucam i wszystko widze , tak samo z orginalami.
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no to nie wiem jak to u ciebie u mnie laptop nie czyta tych plyt nagranych pod klocka
     
  12. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nikt nie wie OCB? Inne gry działały , a nagle po miesiecznej przerwie chce cos nagrać i takie problemy..
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jaki wogole masz dash aktualizowales konsole ostatnio
     
  14. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    skoro masz otworz naped zamaist uruchom gre to znaczy ze obraz gry nie zostal przygotowany pod przerobke jaka posiadasz w konsoli
     
    1 osoba to lubi.
  15. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @Barman_2000 mam lt3.0 i jak robilem abgx to pisalo , ze to na l3.0 bo topologia była ;p

    Nagrywarka :Sony DVD RW DW-G121A
    Płyty Esperanza DVD+R DL x8 8.5 GB ( nie są to verbatimy , ale gry jak sleeping dogs itd chodzą)
    Lt3.0+
    Dash 2.0.15574


    Ale jeszcze ostatnie gry działały , od teraz tak sie zaczęło :/
     
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    a jakie gry ci nie dzialaja? a tak wogole to chyba naped do wymiany
     
  17. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    aktualizowales dasha ostatnio? bo jezeli tak to moze juz nie masz przerobki, po drugie nagrywanie zwykla nagrywarka i do tego na esperanzach to proszenie sie o klopoty, ludzie oszczedzaja i sa madrzejsi od wszystkich a potem jest pelno takich tematow
     
    1 osoba to lubi.
  18. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nagrac na esperanzie a potem dojechanie lasera bo z plyty sie jedzie no i problem gotowy
     
  19. gaaam

    gaaam Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie aktualizowałem dasha ostatnio , nie działą mi dead island (xgd2) i dark siders 2 (xgd3)
     
  20. Shade4

    Shade4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wwa
  21. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nic z tego nie wynika jesli gosc ma lt 3.0 niech przepusci obraz abgx [Tutorial]Sprawdzanie obrazu płyty programem abgx360 dla LT 3.0 - Microsoft Xbox - MPC Forum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online z tymi ustawieniami napewno obraz bedzie zrobiony pod LT 3.0 i wtedy wypali
     
Wczytywanie...

Poleć forum