1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie czyta płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez domino, Sierpień 17, 2012.

  1. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Otóż kilka dni temu zakupiłem xboxa 360 w wersji elite.

    Grałem przez kilka dni i wszystko było ok. Wczoraj wieczorem po graniu w fifę włączyłem sobie film Sherlock Holmes w oryginalnym DVD, film od samego początku się ciął a wraz z nim konsola. Po jakimś czasie konsola zaczęła sie ostro ciąć więc ją wyłączyłem. Po tym próbowałem jeszcze z innymi filmami DVD, ale nic nie odtwarzało. Po próbach odtworzenia filmów postanowiłem włożyć do napędu grę Fifa 12. Napęd nie czytał płyty. Raz pokazywał otwórz napęd, raz cały czas odczytywanie, a pare razy nawet "dysk z różnymi materiałami". Próbowałem z innymi grami i to samo. Odczekałem całą noc i rano po około 12 godzinach napęd normalnie oczytał fifę i można było grać. Po 2 godzinach grania postanowiłem zagrać w co innego, ale napęd znów nie czytał żadnych gier w tym fifę. Dodam że konsola jest przerobiona LT3.0, a gry nie są oryginalne.

    Proszę o pomoc, mam nadzieje że jest jeszcze jest szansa dla mojego X-boxa.

    Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Koszt naprawy szybki i tani kupno nowego lasera.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na pewno? Muszę mieć pewność, nie chcę wydawać pieniędzy bez potrzeby.
     
  5. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Na 100% laser.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podeslij konsolę, sprawdze/ wymienię. Lecz to jest bankowe

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ile by to kosztowało?
     
  8. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    U mnie 80zl z odsylka

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  9. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy po wymianie lasera utracę przeróbkę ? Czy wszystko będzie tak jak przed naprawą?
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wszysstko bedzie tak jak przed wymiana:excitement:
     
  11. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeśli data produkcji mojej konsoli to 2009-08-26 to jaki mam napęd?
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  13. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Kacper16

    Kacper16 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    A, A
    laser ewidentnie. Do naprawy inaczej nie ma o czym marzyc :)
     
  16. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale chodzi o to czy któryś z lasseró z linku który podałem będzie pasował do mojego xboxa?
     
  17. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  18. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Tak

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  20. domino

    domino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jest ktoś z Bydgoszczy i okolicy kto to może zrobic?
     
  21. stawis23

    stawis23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam ten sam problem. Dodam tylko że napęd kupowałem nowy i działał przez jakiś miesiąc może nawet nie. Nie używałem go zbyt dużo bo przeszedłem jedną gre która i tak była zainstalowana na dysku. Tak podejrzewałem że to napęd więc wysłałem go na gwarancje. Odesłano mi go z informacją że napęd był sprawdzany i że jest sprawny. Napisali mi również żebym sprawdził konsole. Czy przyczyną może być jakaś wada konsoli czy to jest na 100% napęd? Również posiadam przeróbkę Lt3.0.
     
Wczytywanie...

Poleć forum