1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie czyta płyty. :(

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Wodorek, Sierpień 11, 2013.

  1. Wodorek

    Wodorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam :)
    Zakupiłem wczoraj grę Need For Speed Shift, używaną. Po włożeniu do napędu i włączenia gry, pokazuje się komunikat aby przeczyścić płytę lub uruchomić ponownie konsolę.Zrobiłem to ale dalej nic się nie dzieje.Płyta w super stanie, ani jednej nawet mikro ryski. Może wy wiecie dlaczego tak się dzieje.?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Możliwe ze była regenerowana, sprawdź u kogoś innego.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Wodorek

    Wodorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A jeśli u kogoś będzie działać, a u mnie nie.? Wszystkie gry jakie mam działają oprócz Shifta...
    PS.Gdy płyta z Shiftem jest w napędzie, po naciśnięciu X na padzie znajduje informacje o nim... To znaczy że jednak coś napęd czyta.
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Zakupiłem używaną...domniemam że oryginał,a może jednak kopia?
     
  6. Wodorek

    Wodorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  7. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
  8. Wodorek

    Wodorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale jeśli wszystkie gry (ok. 15) działają to chyba nie wina lasera.
     
  9. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Możliwe że tak jak kolega napisał płyta po regeneracji, spróbuj skopiować na dysk konsoli lub na pendrive jeżeli nawet nie uda się skopiować to niestety płyta na śmietnik
     
  10. BBBB

    BBBB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2012
    Posty:
    211
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płyta jest po regeneracji, jak miałem tak gta 4 to wystarczyło włączyć automatyczne wczytywanie płyty po starcie xboxa i wtedy czytało
     
  11. Wodorek

    Wodorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Właśnie nie mogę skopiować danych na dysk i mam automatyczne wczytywanie płyty włączone... Zamierzam podjechać do kuzyna który też ma Xbox'a i sprawdzić u niego. :)
     
  12. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    witam miałem tak z forza horizon :( wiesz jaki miałem ból że gra w dzień premiery była u mnie a ja nie mogłem pograć bo po włożeniu płyty było otwórz napęd :(
    co zrobiłem ??
    Rozebrałem konsole i przedmuchałem laser i leciutko wacikiem wyczyściłem oraz nasmarowałem prowadnice... pomogło i działa do dziś
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokładnie jak wyżej. Wpierw Czyszczenie Soczewki (oka) lasera, potem ewentualnie można myśleć ewentualnie o podmiance lasera.
     
  14. Wodorek

    Wodorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A mógłbym zrobić tak że u kuzyna nagrać dane z płyty z poziomu konsoli na pendrive'a, potem te dane przenieść na mój dysk w konsoli.?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, ale jeżeli konsola nie czyta płyty to i tak tej gry nie uruchomisz wiec tobie to nic nie da.
     
Wczytywanie...

Poleć forum