1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie łączy z internetem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez vaalery, Wrzesień 25, 2009.

  1. vaalery

    vaalery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Xbox łaczy sie z siecią a z internetem juz nie

    Siema.
    Mam taki problem.

    Dzis doszedl mi router wiec postanowilem w koncu poloczyc sie z XBL.Podloczylem kabel z gniazdka w scianie do wejscia z napisem WAN w routerze drugim kablem wejscie 1 z karta sieciowa i wejscie 2 z xboxem za pomoca kabla z zestawu.

    Podlaczam Xboxa i Router do pradu.Komputer jest wyloczony.Wbijam w Ustawienia sieci i testuje poloczenie.Laczy Xboxa z Siecia ale pozniej nie laczy juz sieć z internetem.

    Jak na to zaradzic.Nie wiem czy uzywam odpowiednich kabli mial mi dojsc kabel prosty i jakos nie doszedl. W ustawieniach sieci pokazywal sie adres ip itd.

    Czy musze wlaczyc komputer
    Mam internet miejski a router Tp-link wr340g

    Nie konfigurowalem routera po prostu go podloczylem czy musze go najpierw konfigurowac

    Licze na wasza Pomoc.

    Zalezy mi na tym aby grac na XBL i miec wyloczony komputer
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mtplayer

    mtplayer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak masz internet z kablówki to nie możesz chyba byle jakiego tego routera podłączyć aby poprawnie działało, no i bez kofnifuracji nic nie zrobisz, router to nie switch że tylko podłączasz kabelki i działa. Najpierw musisz połączyć sie z routerem poprzez kompa, zazwyczaj jest to wpisanie w przeglądarce adresu 192.168.1.1 i loginu/hasła admin/admin, dane te powinieneś mieć w instrukcji od routera lub na spodzie samego urządzenia. Dopiero jak uda sie skonfigurować połączenie że będzie działać Ci net na kompie to możesz podłączać do iXa.
     
  4. vaalery

    vaalery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pomylilo mi siemam internet miejski
     
  5. mtplayer

    mtplayer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety ale musisz napisać coś więcej jeśli chcesz aby Ci z tym pomóc, nie wiem co jest internet miejski, napisz może jak łączyłeś się do tej pory z internetem poprzez komputer?
    Jeśli nie masz pojęcia nawet jak masz dostarczany internet, to lepiej zaproś do siebie kogoś kto ci to poustawia.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    napisz do mnie na priv :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum