1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie może odczytać płyt.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez AkaAdiS, Grudzień 30, 2013.

  1. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Otóż mam problem, kupiłem sobie Skyrim oraz Tomb Raider obie piratki, zadowolony, że pogram sobie w tak zacne gry, szybko pognałem do domu i odpaliłem xklocka. Wkładam płytkę do napędu oznaczoną 1/2 skyrim. Uznałem, że to instalka albo coś w den deseń, chwilę widnieje napis "Odczytywanie" i po chwili... bum nic. Pisze "Otwórz napęd". Oczy o mało nie wyszły mi z orbit. Wyciągam, przecieram, chucham, dmucham i wkładam z powrotem. Nadal nic. Płytki były firmy Omega 8.5 Gb. Po kilku próbach, wkur*iony jak ksiądz po kolędzie wkładam płytkę 2/2 skyrim. Ta już normalnie odpala, niestety na niej jest instalka z dodatkami Dragonborn i coś tam jeszcze. No nic mówię. Wkładam Tomb Raider'a. To samo. Gość policzył sobie 60,- za gry więc szkoda by było, gdyby nie dało się coś zrobić. Czy znacie może jakiś sposób jak to naprawić? Bardzo bym prosił o odpowiedź.
    PS: Byłem u sprzedawcy, powiedział, że nie wie czemu nie działa, i obwiniał moją starą aktualizację. A mam najnowszą...
    PSx2: Zapomniał bym, Tomb Raider nagrany jest na całej białej płytce. Nic na niej nie jest napisane. Mam inne gry nagrane na takich samych i działają :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wina jest a)twojego lasera jak inne działają to laser odpada b)złe nagrał c)słabej jakości płyty d)sprawdz na innej konsoli jak masz taką możliwość.
     
    1 osoba to lubi.
  4. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możliwe, że jakość płyt, chociaż Tomb Raider nagrany na takich samych jak te, które śmigają, więc albo to przypadek, albo źle nagrał. Możliwe, że opcja b) ponieważ sprzedawca trochę lewy, miejscowy "haker" opychający piratki na większość konsol, a nie jakiś gość z giełdy, gdzie jednak 75% - 90% pewniaki :)
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spróbuj na innej konsoli ale zakładam jak inne gry śmigają to ci to złe nagrał lub byłe jaką nagrywarką. Nie lepiej sobie samemu nagrać clonemcd z pliku .dvd szybkość x2.4 plus zaznaczyć żeby do końca płyty się nagrało. A jakie masz lt?
     
    1 osoba to lubi.
  6. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam lt+3.0. Mam płytkę Verbatima nówkę, ale myślałem, że nie da się nagrywać tak zwykła nagrywarką. Mam laptopa, więc dało by się tym czymś nagrać?
     
  7. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    skan iso przed nagranie abgx 360 na ustawieniu autofix level 3, póżniej clonecd plik .dvd szybkość x2.4 i po naciśnieciu nagraj jak to jest xgd3 pojawi się ,że mało miejsca na płycie daje się nagraj do końca płyty. Na zwyklej da się nagrać xgd2 i xgd3 bez Civ(gry civ http://xboxforum.pl/iso-10/lista-gier-z-zabezpieczeniem-civ-174186/ )
     
  8. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Oddaj mu te płyty i poproś by ci sprawdził na swojej konsoli (chyba ze masy jakiegoś kumpla co ci sprawdzi u siebie ?), najlepiej się z takim za kumplować to jak coś to ci da jeszcze kolejna grę za friko bo co koledze nie wymieni :p A jak nie to postrasz smerfami, jak to miejscowy cwaniak to pewnie nie zachował bezpieczeństwa i trzyma wszystko na chacie.
     
    1 osoba to lubi.
  9. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Japierpapier, jakieś skany, abgx, CZARNA MAGIA. Chyba będę musiał poczytać i pooglądać, zanim wezme się za nagrywanie. I rozumiem, że mogę to normalnie nagrać na laptopie, bez problemów?
     
  10. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  11. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziwne jest to, że on jakoś specjalnie nie kryje się z tymi piratkami. Otóż: Ogólnie to jest on zegarmistrzem, u siebie w "sklepie", zakładzie, ma zegary, konsole (używane i reklamowane jako przerobione), jakieś pierdoły i gry oraz puste płyty. Wystarczy podejść zapytać jakie ma gry na xbox'a a on spod lady wyciąga karton peeeeeełen piratek wszelkiej maści. Najlepsze jest to, że jak przeglądałem jego towar to zauważyłem dwie ciekawe rzeczy: 1. Miał na sprzedaż Watch Dogs pełną wersję, a premiera w maju 2014 będzie. 2. Red Dead Redemption 2!! Nie nie chodzi o undead nightmare, bo to też miał, tylko o niby drugą część RDR. Więc to chyba nie przemawia na jego korzyść.
     
  12. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    The mistic40
    Myślałem, żeby nagrać Skyrim albo AC3
     
  13. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak twoja nagrywarka poradzi z płyta DL to bezproblemu to nagrasz na zwykłej. Do tego nie wymagany ihas i oczywiście kopie na offline.
     
  14. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej dzięki wielkie za pomoc i wysiłek. Doceniam to.
    Pozdro :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum