1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie odczytuje 2 spośród 100 gier

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez szymoni11, Marzec 28, 2013.

  1. szymoni11

    szymoni11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.

    Mam problem z 2 grami. Posiadam Xboxa 360 Slim z przeróbką LT+3.0, najnowszy dashboard. Nagrywam gry iHASEM na Verbatimkach. Nagrałem już multum gier, jednakże od jakiegos czasu pojawiają mi się same problemy. Zaciągnąłem Bioshocka Infinite i nowe Gearsy (możliwe, że ważne jest że gry zostały wydane niedawno). Nagrałem je według standardowego postępowania (abgx itd.). Po włożeniu jednej z gier, zaraz po włączeniu wyskakuje prośba o wyczyszczenie płyty. Z drugą grą jest to samo. Niby to normalny problem, ale po kilkukrotnym wyczyszczeniu każdej z płyt problem nie znika. Rozebrałem xboxa i wyczyściłem napęd myśląc że to jego wina. Nadal nic nie pomogło. Pożyczyłem kumplowi obie gry, u niego śmigają bez zarzutów. Próbowałem jeszcze raz nagrać obie, bez skutku. I tu pojawia się pytanie, co może być tego przyczyną? Czy laser do wymiany? Ewentualnie cały napęd lub kupno innych płyt. Warto zaznaczyć że każda nagrana wczesniej gra śmiga bez problemów. Będę wdzięczy za każdą odpowiedź, być może nie ja jeden posiadam taki problem?

    Pozdrawiam i z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    usuń pamięć podręczną w opcjach dysku
     
  4. szymoni11

    szymoni11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wyczyściłem, zrestartowałem konsole i nic nie pomogło.
     
  5. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Te błędy nastąpiły nagle czy powoli postępowały problemy ? Podaj datę produkcji konsoli i czy z dysku czy tylko z płyty ? Jeśli z gier xgd3 tylko te 2 Ci nie działają to napewno źle nagrałeś ,weryfikację przeszły ?
     
  6. szymoni11

    szymoni11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Błedy wystąpiły od razu po odpaleniu ich, zainstalować ich nie mogę, ponieważ po włożeniu, obu gier nawet nie rozpoznaje, co uniemożliwia instalację. Jeśli chodzi o weryfikację to przeszły pomyślnie, upewniałem się z 100 razy czy mam wszystko dobrze poustawiane w abxg'ie i ImgBurnie. Nagranie też poszło bez szwanku..
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    może za szybko palone ?
    skoro problem występuje tylko przy tych dwóch to może nośniki lewe trafiłeś - nagraj jeszcze raz i będziesz wiedział
     
  8. szymoni11

    szymoni11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Próbowałem wyregulować laser i wyczyścić soczewkę, trochę pomogło, gry normalnie odpala ale w trakcie loadingu wywala błąd ze szmatką. Kupiłem maxellki i teraz nagrywam, dam znać czy sytuacja ulegnie zmianie.

    EDIT:
    Wypaliłem i wszystko śmiga jak należy. Dzięki za wszelkie rady. Temat do zamknięcia :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum